PROJEKAT VREDAN SKORO POLA MILIONA EVRA: Šabac dobio naučni centar (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

22. 09. 2023. u 15:08

U ŠAPCU je danas svečano otvoreno zdanje Naučnog centra u okviru projekta ,,Naučni centar- Fabrika ideja za 21. vek”.

ПРОЈЕКАТ ВРЕДАН СКОРО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: Шабац добио научни центар (ФОТО)

Foto: V. M.

Od potpuno ruiniranog objekta do pre godinu dana, stvoren je Naučni centar namenjen deci predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih i srednjih škola za razvoj njihovih talenata.

- Naučni centar – fabrika ideja za 21. vek” jedan je od najznačajnijih i najlepših projekata koje je Grad Šabac u poslednje tri godine sproveo u partnerstvu sa Evropskom unijom. Ukupna vrednost projekta je 450.000 evra. U Centru će se okupljati naši najbolji učenici koji će moći da razviju svoje potencijale uz najbolje predavače. Projekat je zamišljen kao podrška formalnom obrazovnom sistemu. Objekat poseduje smeštajni kapacitet za preko 40 učenika koji mogu da pohađaju višednevne programe. U sklopu objekata nalaze se kabineti za hemiju, biologiju i fiziku, multimedijalna učionica, kao i internet kafe. Od 23-26. septembra u Naučnom centru biće organizovan matematički kamp za učenike osnovnih škola - kaže šabački gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za obrazovanje. Iz budžeta za 2023. godinu izdvojena je jedna milijarda 298 miliona dinara za obrazovanje. Velike pare opredeljene su za finansiranje najboljih učenika kroz stipendije, Vidovdanske nagrade i novčana sredstva za đake generacije.

- Naš grad nastaviće da pruža podršku obrazovnim institucijama, zaposlenima u ovoj oblasti, a naročito učenicima, koji će postati nosioci razvoja naše zajednice - kaže Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona