DAN BEZ AUTOMOBILA U NEGOTINU: Đaci promovisali zdrav život i čistu životnu sredinu (FOTO)

S. M. J.

22. 09. 2023. u 17:16

UČENICI trećeg tri odeljenja Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ na Bukovu kod Negotina su se pridružili akciji obeležavanja Svetskog dana bez automobila u koju su se uključili i ostali đaci i zaposleni u školi.

ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА У НЕГОТИНУ: Ђаци промовисали здрав живот и чисту животну средину (ФОТО)

foto: S.M.J.

Sa željom da promovišu zdrav način života i smanje zagađenje životne sredine učenici i zaposleni u negotinskoj Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Rajko Bosnić“ danas su organizovali pešačku turu pod nazivom "Korak pokreni, vazduh promeni".

Tura, duga oko četiri kilometara, vodila je od škole do manastira Bukovo, zatim preko šumskih i pešačkih staza do Negotina. Ova akcija je, navode đaci, pokušala da podstakne ljude da se opredele za hodanje i vožnju biciklom kao održive alternative automobilu, doprinoseći pri tome čistijem vazduhu i smanjenju aerozagađenja.

foto: S.M.J.

Od škole do grada za zdraviju životnu sredinu

U znak solidarnosti i sa nadom da će inspirisati druge, đaci su, uključivši se u globalnu akciju Evropske nedelje mobilnsoti, pokazali su da se i i malim koracima može koračati ka velikim promenama, a sve za bolju životnu sredinu i zdraviji način života.

Učenici trećeg tri odeljenja ove škole izradili su i flajere sa inspirativnim sloganima kojim pozivaju vozače da odustanu od automobila na jedan dan i podignu svest o alternativama u transportu. Flajeri sa porukom "Budi deo nečega većeg od sebe" podeljeni su đacima i zaposlenima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)