KIKINDSKI IZLOZI KAO BAJKE: Za "Dane ludaje" najlepši je onaj Dunjine cvećare (FOTO)

R. Š.

14. 09. 2023. u 19:01

TRGOVCI, cvećari, ugostitelji i svi koji imaju izloge u Kikindi potrudili su se da svoje izloge ukrase u znaku čuvene manifestacije „Dani ludaje“, koja je danas počela u ovom gradu i trajaće do nedelje.

КИКИНДСКИ ИЗЛОЗИ КАО БАЈКЕ: За Дане лудаје најлепши је онај Дуњине цвећаре (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Već šestu godinu Turistička organizacija vodi akciju izbora najlepšeg izloga, pa je to dodatni motiv za sve da posebno dekorišu izloge svojih radnji. Za najlepši izlog ove godine je odabran onaj koji je na svojoj cvećari, u Ulici Miloša Velikog, uredila Dunja Vranjin.

Foto: R. Šegrt

Dunja Vranjin_najlepši izlog

- Nedelju dana smo radnica i ja radile kako bi sredile lokal. Inspiracija mi je bio karneval predškolaca, jer će moja šestogodišnja ćerka Petra sa svojim drugarima iz vrtića ove godine učestvovati u povorci. Hteli smo i da prikažemo sve ono što je asocijacija na Kikindu, a to su Lala na ludaji, sova, kao i da pokažemo i cvetne jesenje aranžmane. Napravili smo i kutak za fotografisanje ispred radnje koji besplatno mogu da koriste svi građani i gosti. Čak smo im pripremili i male simbolične poklone – rekla je Dunja Vranjin.

Foto: R. Šegrt

Kutak za slikanje

Akcija Tursitičke organizacije izbora najlepšeg izloga dobija sve više poklonika, mada je u gradu još uvek mnogo više ukrašenih izloga od broja onih koji se prijave za izbor.

- Ove godine deset izloga prijavljeno je za našu akciju, što jeste veliku uspeh, jer smo prve godine imali tri prijave. Mnogo je više ukrašenih izloga nego prijava, ali nas raduje svaka lepa dekoracija i svako novo učešće. Svi su jako lepi, a mi smo odabrali pet koji zaslužuju našu posebnu pažnju i dodelili smo im simbolične nagrade. Za najlepši je proglašen izlog cvećare, koji nije u pešačkoj zoni, ali baš to nas je dodatno opredelilo da ih nagradimo. Drugo mesto zauzo market u komšiluku cvećare, koji pripada trgovinskom lancu, jedinom koji je učestvobvao. Treću nagradu dobio je poznati butik koji je prošle godine bio najlpeši, a na četvrtom i petom mestu su robna kuća i prodavnica obuće – navela je Miroslava Narančić, iz gradskog Sekretarijata za poljoprivredu i ruralni razvoj Kikinde.

Foto: R. Šegrt

Jedan od najlepših izloga

Osim izloga, još je mnogo mesta u gradu koja privlače pažnju i omiljena su mesta za fotografisanje, kako Kikinđana, tako i njovih gostiju. Tri takva mesta su ispred gradske kuće, jedno sa imenom grada, drugo su velike figure Lale i Sose, a treće kućica od bundeva. Sva ova mesta jednako privlače i decu i odrasle.

Foto: R. Šegrt

Omiljeno mesto za slikanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)