JAVNI ČAS PRVE POMOĆI: Demonstracija za građane Crvenog krsta u Paraćinu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 09. 2023. u 14:10

VOLONTERI paraćinskog Crvenog krsta – petnaestak učenika osnovnih i srednjih škola, uz podršku zaposlenih u CK organizovali su u centru grada javni čas ukazivanja prve pomoći.

ЈАВНИ ЧАС ПРВЕ ПОМОЋИ: Демонстрација за грађане Црвеног крста у Параћину (ФОТО)

Foto: CK Paraćin

Povod je bio 9. septembar, Međunarodni dan prve pomoći, a namera da zainteresovani građani saznaju osnovne stvari o tome kako pomoći osobi koja se u našem okruženju nađe u nevolji, jer poznavanje prve pomoći spašava živote.

Miroslav Mitrović, referent programskih aktivnosti CK Paraćin, kaže da su kolege iz beogradskog Crvenog krsta kreirale aplikaciju za mobilne telefone koju svako može besplatno da instalira. Tu je slikovito objašnjeno kako se ukazuje prva pomoć u različitim situacijama, tako da bukvalno svaka osoba može da preuzme tu aplikaciju i da  nauči.

Foto: CK Paraćin

Učenje preko interneta u skladu je sa ovogodišnjom temom obeležavanja Međunarodnog dana pod sloganom „Prva pomoć u digitalnom svetu“.

Paraćinski Crveni krst, inače, tokom cele godine sprovodi obuke zaposlenih u preduzećima iz prve pomoći sa pet licenciranih instruktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)