U POMORAVSKE ŠKOLE KRENULO GOTOVO 19,5 HILJADA ĐAKA: Prvaka ima 1.513 (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 09. 2023. u 15:29

U 54 osnovne i srednje škole u Pomoravskom okrugu danas su krenula 19.484 đaka, od kojih su 1.513 prvaci.

У ПОМОРАВСКЕ ШКОЛЕ КРЕНУЛО ГОТОВО 19,5 ХИЉАДА ЂАКА: Првака има 1.513 (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Života Starčević, načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug ocenio je da je to jedan od njihovih najznačajnijih životnih trenutaka. Đacima je poručio da uživaju u svakom trenutku provedenom u školi i da poštuju drugove, nastavnike i sve zaposlene u školi.

- Nastavnicima bih poručio da svojim znanjem i iskustvom učine sve da od njih naprave vredne, obrazovane i odgovorne građane naše države. Roditeljima poručujem da se maksimalno uključe u obrazovno-vaspitni proces, jer su njegov neizostavni činilac – rekao je Starčević.

On je dodao da su u OŠ „Boško Đuričić“ i OŠ „17. oktobar“ asfaltirana kompletna dvorišta i sportski tereni, a sređene su i sve osnovne i srednje škole na teritoriji Pomoravskog okruga.

- Dodao bih da će đaci biti maksimalno rasterećeni, jer smo sa nastavnicima razradili smernice koje je svim osnovnim školama dalo Ministarstvo prosvete, tako da prve nedelje neće početi da predaju, niti da traže od učenika da usvajaju nova znanja, već će razgovarati o temama koje su od njihovog najvećeg interesovanja i organizovati razne radionice. Komunikacija i diskusija su nešto na čemu ćemo raditi i u okviru novog nastavnog predmeta Vrline i vrednosti kao životni kompas – izjavio je Starčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)