NEMARNOST I BAHATOST VRANJANACA: Problemi sa polupodzemnim kontejnerima

J. S.

31. 08. 2023. u 11:12

Polupodzemni kontejneri koji su imali za cilj da povećaju ekološku svest i učine da grad bude čistiji postali su jedan od ozbiljnijih problema zapolsenih u vranjskom komunalnom preduzeću „Komrad“.

НЕМАРНОСТ И БАХАТОСТ ВРАЊАНАЦА: Проблеми са полуподземним контејнерима

Foto: J.S.

Naime od kako su postavljeni prvi u centru grada u blizini Gimnazije , maja 2019. godine, do danas građani uglavnom biraju da smeće ostavljaju pored.

Ukupno u gradu ima 48 polupodzemnih  kontejnera. Prizor koji gotovo svakodnevno zatiču naši radnici je zaista poražavajući. Smatrali smo da treba vremena da se ljudi naviknu, apelovali smo, postavljali table na kojima piše da molimo građane da đubre bacaju u , a ne pored kontejnera ali ne vredi – kaže izvršna direktorka ovog preduzeća Nela Cvetković.

Ona kao svetli primer izdvaja nedavno postavljene polukontejnere u donjem delu grada, za sada se čini da građani žele da ih koriste kakoo trebaju.

U zimskom periodu dodatni problem je bio žar koji su građani isresali u kontejnere pa je u više navrata ovo preduzeće nakon što je vatra ugašena moralo d akupuje nove kese koje ni malo nisu jeftine.

Nela Cvetković kaže da će oni i dalje neumorno apelovati na građane da pravilno odlažu otpad jer su polupodzemni kontejneri svakako bolje rešenje od standardnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona