ŠAMPIONSKI PSI: U Lapovu se nadmetali za prehare (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 08. 2023. u 17:51

PRVA Međunarodna izložba pasa svih rasa, Specijalizovana izložba epanjol bretona i Specijalizovana izložba nemačkih ovčara održana je danas u Lapovu.

ШАМПИОНСКИ ПСИ: У Лапову се надметали за прехаре (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Stadionom ŽFK „Lokomotiva“ u Lapovu šepurila su se 304 psa 76 rasa iz Rusije, Kirgistana, Švajcarske, Mađarske, Bugarske, Poljske i Srbije, koje su vlasnici četkali, fenirali i doterivali pre nego što su ušli u ring kako bi ih sudije što bolje ocenile. Pored pehara, vlasnik svakog prijavljenog psa automatski je učestvovao u nagradnoj lutriji. Prva nagrada bila je petodnevni boravak u apartmanu na Staroj planini, druga nagrada je tv prijemnik, a treća blutut zvučnik.

- Doveo sam pomeranca Bagzija, koji je u Londonu dva puta pobedio u konkurenciji od po 100 pomeranaca. Proglašen je za najlepšeg. Nagrade je osvajao i u Belgiji, Mađarskoj i Srbiji – rekao je za „Novosti“ Danijel Šišić iz Beograda.

Nikola Vesić iz Kruševca izložio je mužjaka Aurelion Sol, osmomesečnu bebu američke akite od 43 kilograma, koji je na šest izložbi osvojio tri pehara u „papi“ razredu.

Prezrenka Paunović iz Žagubice ponosno je četkala višestrukog šampiona Paunović Panama Laster Golda, mužjaka čau čau, poreklom iz Belorusije. Andrija Milojković iz Lapova prikazao je kavkaskog ovčara Ziosa 2, koji je lane proglašen za šampiona Srbije.

- Prvi put sam u Srbiji. Zemlja je divna. Rusi i Srbi su braća i zato sam rešila da dođem na ovu izložbu – rekla je za naš list Andrijana Blinova iz Rusije, koja je dovela svog kunićara, a Jelena Kraft iz Kirgistana imala je psa pomeranca.

Organizator Međunarodne izložbe pasa svih rasa bilo je Kinološko udruženje „Piramida“ iz Lapova, a pokrovitelj Skupština opštine Lapovo.

Boban Miličić, predsednik opštine Lapovo, izrazio je zadovoljstvo što se, zahvaljujući rukovodstvu Udruženja „Piramida“, jedna ovakva manifestacija održava u srcu Šumadije.

- Pošto smo pethodnih 12 godina uspešno organizovali državne izložbe, Kinološki savez Srbije predložio je da takmičenje podignemo na viši nivo i dao nam posebnu dozvolu za organizovane međunarodne izložbe. Pored toga što smo ispoštovali sva pravila, napravili smo najveće ringove u Srbiji za svaku rasu pasa. Presrećni smo što smo u po broju prijavljenih pasa u samom vrhu u Srbiji i što su psi vrhunskog kvaliteta – ocenio je Slobodan Petrović, sekretar Kinološkog društva „Piramida“ iz Lapova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)