ZRENJANIN KANDIDAT ZA SRPSKU PRESTONICU KULTURE: Grad- simbol i identitet

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

06. 08. 2023. u 14:19

TOKOM priprema za kandidaturu Zrenjanina za prestonicu kulture Srbije i promovisanja identiteta grada. u sklopu tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije Dani piva, koja se po 38. put održava, u utorak 8. avgusta u 20 časova u galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina, otvara se izložba pod nazivom “Grad- simbol i identitet”, na kojoj će biti izloženi radovi likovnih umetnika iz Zrenjanina.

ЗРЕЊАНИН КАНДИДАТ ЗА СРПСКУ ПРЕСТОНИЦУ КУЛТУРЕ:  Град- симбол и идентитет

B.G.

- U ozbiljno poodmakloj fazi priprema smo kandidature za srpski prestonicu kulture 2024. godine i pokušavamo da odredimo moguće gradske simbole, ili više njih, koji predstavljaju identitet grada - napominje dr Rastko Stefanović, akademski slukar i predsednik ALUZ-a, uz napomenu da izloženi radovi na predstojećoj izložbi mogu biti odgovor na ’’zavičajnu’’ temu i inspiracija i polazište za neka dalja rešenja.

- Svi radovi su asocijacije na Zrenjanin, od intimnih doživljaja do kolektivnih halucinacija, kritični ili idilični pogledi na istoriju i sadašnjost grada, znakovi, simboli suveniri ili antisuveniri - poručuju iz ALUZ-a, uz srdačan poziv ljubiteljima likovne umetnosti, da pogledaju zanimljivu izložbu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)