SREĆA OPET ZAKUCALA NA NJIHOVA VRATA: U Baču 12 porodica čije domove je progutao požar dobili ključeve novih stanova

J. SIMIĆ

25. 07. 2023. u 15:23

PORODICE iz Bača koje su u požaru koji je pre dve i po godine u naselju „Ekonomija 1“ progutao celu stambenu zgradu izgubili svoje domove,juče su dobile ključeve novih stanova.Stambeno je zbrinuto 12 socijalno ugroženih porodica, među kojima su i višečlane porodice sa decom, o čijem smeštaju je posle požara dve i po godine brinula Opština Bač, uz podršku Pokrajinske vlade.

СРЕЋА ОПЕТ  ЗАКУЦАЛА НА ЊИХОВА ВРАТА: У Бачу 12 породица чије домове је прогутао пожар добили кључеве нових станова

Pokrajinska vlada

- Ovo je kao san...Kao kad vam posle požara i privremenog smeštaja sreća ponovo zakuca na vrata – rekli su juče neki od stanara čija zgradu je oktobra 2020.godine zapalila sveća koju je jedna stanarka zaboravila da ugasi pre nego što je zaspala.

Izgradnja nove zgrade za socijalno stanovanje sa ukupno 32 stana, koštala je 234,4 miliona dinara.Za tu namenu Pokrajinska vlada obezbedila je 170 miliona a proestali deo novca uložili su Opština Bač i donatori.

- Veoma brzo posle požara, polovinom 2021. godine, započeli smo zajedno sa Opštinom Bač izgradnju objekta za porodice koje su ostale bez krova nad glavom. Ovde je bilo mnogo socijalno ugroženih porodica, koje su pretrpele veliku štetu u požaru, koje su danas dobile kvalitetnije uslove za život i stanovanje – rekao je predsdenik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je porodicama uručio ključeve novih stanova.

Dodao je da će pored porodica koje su upravo stambeno zbrinute, za deo preostalih kadrovskih stanova, preko javnog poziva Opštine Bač, moći da pod povoljnijim uslovima apliciraju, lekari, profesori i svi oni koji mogu da pomognu razvoju lokalne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu