U SVOM DOMU SREĆA JE NAJVEĆA:U Vojvodini 207 višečlanih porodica dobilo novac za kuće ili stanove

J. S.

20. 07. 2023. u 18:00

ŽAMOR dece svih uzrasta i njihovih vedro raspoloženih roditelja ispunio je juče hol zdanja Pokrajinske vlade u Novom Sadu.

У СВОМ ДОМУ СРЕЋА ЈЕ НАЈВЕЋА:У Војводини 207 вишечланих породица добило новац за куће или станове

Pokrajinska vlada

Povod svečan i značajan – 207 porodica iz Vojvodine koje imaju po troje, četvoro i više dece, dobilo je iz pokrajinskog budžeta ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Novac će u kupovinu stana ili kuće uložiti devet porodica, dok će njih 198 adaptirati ili dograditi svoju kuću ili stambeni prostor.Ništa manje važan je i podatak da porodice dobijeni novac na osnovu ugovora koje im je uručio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović- neće morati da vraćaju.

- Ovo je jedan od najvažnijih dana za našu državu, a posebno za nas ovde u Vojvodini, jer se u holu Pokrajinske vlade čuje dečji smeh iz porodica čiji su se roditelji odlučili da imaju više dece - istakao je Mirović i podsetio da je Pokrajinska vlada 2018. godine,prva u Srbiji, uvela meru populacione politike kojom se obezbeđuju finansijska sredstva za pomoć “našim najbogatijim porodicama jer bogatstvo ne čine materijalne stvari nego deca“.“

U proteklih pet godina, s ciljem da se podstaknu svi oni koji žele da imaju više dece, 904 porodice dobile su ukupno 1.055 milijardi dinara za obezbeđivanja kvalitetnijih uslova stanovanja.

Foto: J. Simić

 

Za Tanju Aničić iz Čelareva,majku troje dece, jučerašnji dan bio je najradosniji u ovoj godini jer će dobijenim sredstvima kupiti kuću u ovom mestu koje pripada Opštini Bačka Palanka.

- Kuću sam već odabrala, sačinjen je i ugovor i predstoji nam sređivanje i useljenje – kaže raspoložena Tanja uz opasku da ima srećnu porodicu ali da će još biti srećniji kada budu živeli u svojoj kući.

Da izlečimo belu kugu

PODSETIO je Mirović i da država Srbija ,uvođenjem različitih demografskih mera, među kojima je i najavljena pomoć za porodice sa petoro i šestoro dece, podstiče natalitet kako bismo se kao nacija „izlečili od bele kuge, našeg najvećeg problema““.

-Puno toga radimo i gradimo,i nastavićemo, ali to neće imati smisla ukoliko ne budemo zaustavili negativne demografske tokove,našu najveću brigu – upozorio je predsdenik Pokrajinske vlade.

Đuro Ćurčić iz Kucure (Opština Vrbas) otac je trojice malih sinova. Novcem iz pokrajinske kase renoviraće kuću.Možda će,kaže,uspeti i da dozida još jednu sobz jer želja mu je da se porodica,ako bude sreće, uveća za još jednog člana.Jer,kako kaže,gde ima mesta za troje , biće i za četvrto dete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave