RIZIK NA "DIVLJIM" JEZERIMA: Neuređena kupališta u Sremu predstavljaju veliku opasnost

S. KOSTIĆ

19. 07. 2023. u 09:00

PORED bazena i uređenih plaža na Savi, Sremci se rashlađuju i na veštačkim jezerima - pretežno na Međešu kod Šatrinaca, Belom kamenu kod Bešenova i Sotu kod istoimenog mesta - ne hajući što je na njima zabranjeno kupanje.

РИЗИК НА ДИВЉИМ ЈЕЗЕРИМА: Неуређена купалишта у Срему представљају велику опасност

Foto SK

Božidara J. iz Titela je 16. jula na Belom kamenu sa stene skočio u jezero i u mitrovačkoj Opštoj bolnici konstatovan mu je prelom vratnog dela kičme, pa je prebačen u KC Vojvodine. Samo nekoliko sati kasnije, Nikola B. iz Kule ušao je u vodu i nestao... Po nezvaničnim informacijama, nesrećni mladić bio je neplivač.

Na ovom jezeru kupanje je uvek bilo zabranjeno, jer nema uređene plaže i spasilaca, a voda je duboka od šest do više od 50 metara. Iako ovde još traje rekultivacija, tokom vikenda se okupi i više od 2.000 ljudi, a kompanija "Lafarž" - u čijem vlasništvu je bio kop iz kojeg se "rodilo" jezero - više puta je Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici prijavljivala neovlašćene ulaske u posed.

Na silasku ka plaži, kao upozorenje da je zabranjen prolaz, postavljen je i veliki kamen, ali je kobnog dana sve bilo krcato, što je dodatno otežavalo ronilačku potragu. Na kraju, da bi pružili pomoć povređenom, te potom izvukli beživotno telo nesrećnog mladića, spasioci su najpre morali da pozovu bager, da ukloni kamen koji, eto, ipak nije sprečio najezdu Sremaca željnih osveženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)