DECA SPECIJALCI U PECANJU, UZ 22 KOTLIĆA: Manifestacija "Dunav je moje more" oživela Kusjak kod Negotina

S. M. JOVANOVIĆ

12. 07. 2023. u 07:49

Na obali Dunava u Kusjaku, Turistička organizacija opštine Negotin je ove godine ponovo priredila manifestaciju "Dunav je moje more", koja je privukla veliki broj posetilaca.

ДЕЦА СПЕЦИЈАЛЦИ У ПЕЦАЊУ, УЗ 22 КОТЛИЋА:  Манифестација Дунав је моје море оживела Кусјак код Неготина

foto SMJovanovic.jpg

Najmlađi Negotinci, njih 33 od četiri do 14 godina, otvorili su ovogodišnju manifestaciju “Dunav je moje more” takmičenjima u pecanju ribe udicom na plovak, ali i gađanje kuglom sa pet i sedam metara i bacanju olova u metu.

Titulu najboljih pecaroša osvojili su Lara Veljković u ženskoj konkurenciji sa ulovom od 505 grama i Aleksa Gogović u muškoj koji je upecao 835 grama ribe.  Njih dvoje su osvojili i prvo mesto u gađanju kuglom na pet i sedam metara dok je u bacanju olova u metu pobedio Milan Isaković, a titulu najmlađeg ribolovca osvojila je četvorogodišnja Dajana Barbojević.   Svi učesnici su dobili hranu za ribe kao poklon, a najbolji su nagrađeni peharima i medaljama.

Deca uzrasta od četiri do 14 godina su pokazala svoje veštine pecanja, ali su se takođe zabavljala i u igrama na obali, kao što su gađanje kuglom na pet i sedam metara, kao i gađanje olova u metu. Udruženje sportskih ribolovaca "Timok" iz Negotina je organizovalo takmičenje, u kojem je učestvovalo 33 mlada pecaroša. Članovi udruženja su obezbedili stazu, pružili edukaciju takmičarima o pravilima pecanja i brinuli o njihovoj bezbednosti tokom takmičenja.

Tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe, poznato kao "Kusjački kotlić", nije izostalo ni ove godine a odazvala su mu se 22 tima. Organizatori su obezbedili glavne sastojke za riblju čorbu, kao i drva za spremanje kotlića, dok su sami takmičari bili odgovorni za ostale namirnice i "kulinarske tajne".

Pobedio je dvojac “Nema predaje” Ivan Karalić i Darko Adamov, kome je žiri ovogodišnjeg “Kusjačkog kotlića”: Staniša Kržanović Miročanac, vitez gastronomije i vlaške kuhinje, Dejan Jakovljević, dugogodišnji takmičar i sudija i Maja Martinović, kuvarica Nacionalnog vlaškog restorana “Miročanac” dao najviše ocene. Drugo mesto pripalo je ekipi DDR, Predragu Jakovljeviću i Bojanu Omaziću, a treće “Portiklici 3” Bobana Dujkića i Gorana Golubovića. Titulu najmlađeg kuvara poneo je jedanaestogodišnji Nikola Prvulović, a najmlađeg šefa i vođe ekipe četrnaestogodišnjem Bogdanu Đuriću.

-Za najbolju riblju čorbu tajna je ljubav, prema drugarima, deci i porodici. Skuvali smo čorbu koja se prvenstveno sviđa našim najbližima- kažu Ivan Karalić i Darko Adamov iz pobedničke ekipe.

U veslanju je ekipa "Mrkovci" osvojila prvo mesto, "Šarani" drugo mesto, a "Gold Trajan" treće mesto. Za one koji su želeli da isprobaju nešto novo, organizovana je vožnja katamaranom na Dunavu. Za radoznale i ljubitelje istorije, Srednjevekovna družina "Pogani" je organizovala radionicu gađanja lukom i strelom, kao i izložbu srednjevekovnih oružja i oruđa.

Manifestacija "Dunav je moje more" na Kusjaku je ponudila raznolik program koji je privukao posetioce svih uzrasta i interesovanja, ukazala na lepote reke Dunav i okupila lokalnu zajednicu u uživanju u aktivnostima na obali reke.

-Cilj nam je da kroz ovaj vid manifestacije promovišemo Dunav, turistički potencijal koji imamo na Dunavu, smeštajne i ugostiteljske kapacitete i nadam se da ćemo pokrenuti i Negotince da leto provode na ovom mestu - kaže Dušan Petrović, direktor TOON Negotin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)