U BAOŠIĆE OTPUTOVALO 75 ĐAKA: Novi Sad finansira boravak osnovaca na letovanju u Crnoj Gori

J. S.

05. 07. 2023. u 22:10

U LETOVALIŠTU Crvenog krsta Srbije u Baošićima u Crnoj Gori, narednih 10 dana boraviće 75 osnovaca iz Novog Sada.

У БАОШИЋЕ ОТПУТОВАЛО 75 ЂАКА: Нови Сад финансира боравак основаца на летовању у Црној Гори

Grad Novi Sad

Njih je  u sredu  na put ispratio gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić zajedno sa članicom Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu i brigu o porodici i deci Danijelom Kostić i sekretarom Crvenog krsta Novog Sada Draganom Lazićem.

Od 2006. godine, putem ovog programa koji zajedno sa Crvenim krstom Novog Sada realizuje Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, do sada je na letovanju, na moru, boravilo više od 950 osnovaca. Od sutra, pa do 16. jula, u tom odmaralištu Novosađanima će se pridružiti i njihovi vršnjaci sa Kosova i Metohije i Republike Srpske. Za ovaj program obezbeđeno je iz budžeta Novog Sada 2,7 miliona dinara za 2023. godinu, a Grad će nastaviti sa realizacijom ovakvih programa.

Gradonačelnik je deci poželeo srećan put i prijatan boravak na moru, istakao je da će Grad Novi Sad uvek podržavati to što su vredni i dobri đaci, kao i da uživaju u morskim avanturama, da se lepo druže, kupaju, sunčaju i da im ovo leto ostane u sećanju i kada postanu veliki ljudi.

Sekretar Crvenog krsta Novi Sad, Dragan Lazić zahvalio se gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na podršci u realiazaciji ovog Programa, kao i da je boravak dece na moru veoma važan za njihovo odrastanje, zdravlje i psihološki razvoj, ali i buduće društveno angažovanje, te da se na ovaj način jačaju njihovi kapaciteti. 

Tokom desetodnevnog boravka, deci su obezbeđen prevoz, smeštaj i zdravstvena zaštita u odmaralištu „Krista Đorđević", a volonteri Crvenog krsta će kroz interaktivni rad u manjim grupama realizovati sportsko-rekreativne i kreativne aktivnosti u cilju promocije humanih vrednosti i osnaživanja dece. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)