U CVEĆARAMA I CVEĆE "SUNCA" Plastenik za Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle u Sremskoj Mitrovici

S. KOSTIĆ

27. 06. 2023. u 11:32

DNEVNI boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju "Sunce" u Sremskoj Mitrovici, dobio je novi plastenik i kombi vozilo za prevoz dece i ličnih pratilaca. Plastenik za koji je Grad izdvojio 800.000 dinara, doprineće da iz njegove proizvodnje, deo sredstava bude podeljen korisnicima kroz usluge koje će koristiti, navode iz ovog centra.

У ЦВЕЋАРАМА И ЦВЕЋЕ СУНЦА Пластеник за Дневни боравак за децу, младе и одрасле у Сремској Митровици

Foto S.K.

- Postavljanjem plastenika, deci Dnevnog boravka biće omogućeno da uzgajaju cveće i druge biljke, koje će biti u prodaji u njihovim prostorijama na Žitnom trgu, ali i na izložbama i raznim manifestacijama gde će učestvovati - rekao je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i dodao da Grad izdvaja sredstva za prevoz dece i ličnih pratilaca u iznosu od milion dinara na godišnjem nivou.

Biljke iz ovog staklenika biće prepoznatljive jer će imati logo škole na saksijama, a građanima će biti dostupne i preko cvećara sa kojima imaju potpisane sporazume o saradnji.

Negovan Nikolić, direktor ŠOSO "Radivoj Popović", kaže da se njihov san da imaju Dnevni boravak koji će odgovarati svim njihovim korisnicima, ipak ostvario.

- Ovo je savremeni plastenik za proizvodnju saksijskog cveća gde će 35 korisnika dnevnog boravka, ali i 15 učenika srednje škole, naši cvećari, vrtlari obavljati praktičnu nastavu. Deo sredstava ostvarenih prodajom ponovo će se vratiti u proizvodnju, a drugi deo podelićemo našim korisnicima kroz usluge i za unapređenje njihovog položaja - kaže Nikolić.

Lavanda

JEDNA od korisnica Dnevnog boravka, Dragana Mićić iz Sremske Rače, kaže da pored lepog cveća koje uzgajaju imaju i lavandu, te da svaki dan provode vreme u novom plasteniku.

On naglašava da će plastenik koristiti i 15 bivših učenika ove škole angažovanih preko Nacionalne službe za zapošljavanje kroz javne radove.

- Tako da će ukupno 70 korisnika osetiti prednosti ovog prostora. Cilj jeste da oni sami sve održavaju u skladu sa mogućnostima - navodi Nikolić.

Direktor ove škole podseća da je Grad već donirao jedno vozilo, dok je ovo treće dobijeno od australijske ambasade.

- Novo kombi vozilo koristiće se na jednoj od tri linije kojima se korisnici Dnevnog boravka i njihovi pratioci dovoze i vraćaju, kako bi pratili nastavu u ŠOSO "Radivoj Popović", a to su od Sremske Rače i Zasavice, kao i na teritoriji Grada Sremska Mitrovica - kazao je direktor Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)