DVE DECENIJE „INTERFESTA“ : Festival vina u Novom Sadu obeležava jubilej

S. BAJIĆ

13. 06. 2023. u 14:38

JUBILARNI Međunarodni festival vina „Interfest“, manifestacija koja promoviše vinsku kulturu, u svom 20. izdanju biće održana na Trgu slobode u Novom Sadu, od 15. do 17. juna uz učešće više od stotinu izlagača sa 500 različitih vinskih etiketa.

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ „ИНТЕРФЕСТА“ : Фестивал вина у Новом Саду обележава јубилеј

S.B.

To su danas u razgovoru sa novinarima potvrdili Jadranka Beljan- Balaban, direktorka festivala i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije grada i naglasili da će manifestacija po tradiciji istaknuti u prvi plan proizvođače, male vinarije i degustacije, kao i stručna predavanja, edukativne programe, radionice ali i zabavni, muzički program.

- Sa 40 vinarija na startu, pre dve decenije do više od 100 na proslavi 20. rođendana, potvrda je uspešnosti naše misije- kaže Beljan – Balaban.- Naš festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su izrasle u prepoznatljiva imena na našoj i evropskoj sceni. Biće predstavljene i destilerije iz cele Srbije a vrhunska pića , pratiće i ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi.

Na degustaciji će biti ponuđene dobre kapljice pet vinarija sa Novosadskog vinskog puta, trasiranog pre tri godine, kao i novog vinskog puta Riđice. Kako je Knežević potvrdio, festival ima značajnu ulogu u segmentu vinskog turizma, pa će na festivalu nastupiti i turističke organizacije Vršca, Sremskih Karovaca, Bačke Palanke i Novog Sada.

Na otvaranju festivala, 15. juna u  21 čas, u okviru muzičkog programa, koji uređuje profesor Aleksandar Dujin, nastupiće Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine.

Radno vreme festivala sve tri večeri je od 18 do 24, časa ulaz je slobodan, a čaše i vaučere za degustaciju mogu se kupiti na ulazu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona