OVACIJE ZA "NA LEPOM PLAVOM DUNAVU": Koncertom na Petrovaradinskoj pijaci nastavljen projekat "Hrana za uši"

Lj.P.

03. 06. 2023. u 20:49

Na Petrovaradinskoj pijaci nastavljena je serija koncerata "Hrana za uši" Dunavske sonate. Klavirsko-violinski duo Jožef Riter - Branisava Jovanov gotovo sat vremena svirao je dela Mocarta, Ravela, Štrausa, Bramsa i Šostakoviča.

ОВАЦИЈЕ ЗА НА ЛЕПОМ ПЛАВОМ ДУНАВУ: Концертом на Петроварадинској пијаци настављен пројекат Храна за уши

FOTO: Dunavska sonata

- Nakon Limanske i Riblje pijace, u najboljim delima klasične muzike danas su uživali stanovnici Petovaradina. Dunavska sonata nastavlja svoju misiju promocije klasične muzike u neuobičajenom ambijentu. Vrhunska umetnost je namenjena svima, i mišljenja smo da u današnjim vremenima, kada društvene mreže i internet sve više utiču na živote ljudi, klasična muzika treba da bude prezentovana i izvan koncertnih dvorana, na mestima na kojima se odvija svakodnevnica građana. Savremenom čoveku umetnost mora biti ponuđena na način koji odgovara tempu njihovog života. Na taj način ćemo klasičnoj muzici omogućiti da postane sfera interesovanja svih građana - rekla je Milica Trifunov predsednik "Dunavske sonate".

Prema rečima violinistkinje Branislave Jovanov koncerti na pijacama dokazuju da ne postoji izabrana publika, već samo izuzetna umetnost.

- Iako nisu navikli da se na pijacama održavaju koncerti klasike, ljudi s oduševljenjem prihvataju naše nastupe. Dok smo danas izvodili "Na lepom plavom Dunavu", osećali smo istinsko oduševljenje posetilaca - rekla je Branislava Jovanov, kojoj je jedan od slušalaca nakon koncerta darivao saksiju sa cvećem.

Koncerti "Hrana za uši" održavaju se od 2020. godine pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu. Sledeći" koncert održaće se u subotu, 10. juna na Detelinarskoj pijaci. A nakon toga duo Riter - Jovanov nastupiće na pijacama na Satelitu i u Futogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a