U LOZNIČKOM KRAJU STRAH OD NOVIH KIŠA: Jadar nabujao iako nije bilo padavina 24 sata (FOTO/VIDEO)

V. MITRIĆ

03. 06. 2023. u 11:00

MADA kiša ne pada skoro 24 sata, reka Jadar, u lozničkom kraju, sve je šira , dublja, brža i liči najviše na oranje. Na nekim nekim delovima otkida veće delove obale, koje su, zapravo, plodne oranice, što se posebno vidi između sela Gornji Dobrić i Bradić.

У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ СТРАХ ОД НОВИХ КИША: Јадар набујао иако није било падавина 24 сата (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Mitrić

Više njiva je, i dalje, pod vodom, koja stiže sa obližnjih brda i sliva se u reku.I podzemne vode čine svoje, pa će mnogi ratari biti prinuđeni da presedju kukuruz i druge useve.

I u drugim delovima vode na njivama, ali i dvorištima, ima na sve strane, istina manje nego u utorak i sredu, kada je bujica „okupirala“ više od 200 kuća i okućnica.U Runjanima, kod Loznice, u najplodnijem delu, čuvenom Orlovcu, i dalje, vlada haos.Vode ima na svakom koraku.Ovdašnji ljudi su, na rastojanju manjem od 100 metara, morali da prokopaju put da voda ode u susedne njive, kako bi rasteretili domaćinstva.Pod vodom je, još, oko 10 kuća. Poplave su napravile ogromne štete u njivama i plastenicima čuvenog povrtara Miše Čolića.

Prekopani put je, međutim, samo privremeno rešenje, je voda otiče u njive zasejane kukuruzom. Kanala skoro i da nema...

Svi strahuju od novih poplava, koje bi mogle da naprave „reprizu“ onoga što je zadesilo ovaj kraj i bez izlivanja Drine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne