EKSPERIMENTI IM DONELI NAGRADU: Kako su đaci iz Novog Sada pobedili u Beogradu

Lj.P.

02. 06. 2023. u 13:51

NOVOSAĐANI su interaktivnim postavkama predstavili jednostavne eksperimente koji su bili sastavni deo projektnih aktivnosti, ali i rezultate do kojih su došli u okviru projekta "Planeta mora biti zdrava".

ЕКСПЕРИМЕНТИ ИМ ДОНЕЛИ НАГРАДУ: Како су ђаци из Новог Сада победили у Београду

FOTO Gimnazija Svetozar Marković Novi Sad

Cilj je bilo povezivanje različitih prirodnih fenomena sa brigom o zdravlju i životnoj sredini, sve uz doprinos razvijanju odgovornog odnosa prema planeti. Gimnazijalci su, zato, prikazali jednostavne instrumente za merenje brzine vetra i vlažnosti vazduha, te prečišćivače koje su sami napravili i koristili za potrebe istraživanja.

Veliku pažnju privukla je i interaktivna edukativna video-igra "Filter master", dizajn ekipe koju su činili Petar Krndija, Milica Krndija, Lana Vucelja, Miloš Drakul, Anastasija Balać, Mina Cigulov, Milica Rajek i Lana Lalić. U misiji prenošenja znanja i ljubavi prema nauci vršnjacima, mentor im je bila profesorka fizike u gimnaziji "Svetozar Marković" Gordana Hajduković Jandrić.

U toj gimnaziji, 8. juna od 12 do 15 sati, biće održan festival nauke pod nazivom "Hrani se zdravo - živi zdravo". Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa eksperimentima i rezultatima učeničkih istraživanja, te sa zanimljivim izumima i video-igricama, a - pored domaćina - učestvovaće i učenici OŠ "Miroslav Antić", koji su takođe učestvovali u projektnim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede