PUTEVIMA LEPE UMETNOSTI: Tradicionalni Festival "Maglič" od 31. maja do 3. juna u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

21. 05. 2023. u 11:29

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ ovogodišnji, tradicionalni Festival umetnosti „Maglič“ biće održan u Kraljevu od 31. maja do 3. juna.

ПУТЕВИМА ЛЕПЕ УМЕТНОСТИ: Традиционални Фестивал Маглич од 31. маја до 3. јуна у Краљеву

KC Ribnica

Četvorodnevni festival otvora izložba radova članova Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornji Milanovac sa gostima, a potom sledi radionica i izložba Zvuci sveta” na kojoj će biti prikazani malo poznati i retki muzički instrumenti iz celog sveta.

U sali Kraljevačkog pozorišta, u petak 2. juna, biće upriličen koncert „Putevima srpskih lepota” u kojem će učestvovati Ljubica Vraneš - mecosopran bogate svetske karijere, solistkinja ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Dragoljub Bajić, prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu i gudački orkestar „Bellezza Serba“, uz gostovanje soprana Jane Križak. Na repertoaru će se naći filmska muzika, odabrane arije, šlageri i kompozicije domaćih autora.

Poslednje festivalske večeri, na Trgu srpskih ratnika održaće se finale muzičkog festivala dečjih pesama „Uvertira”, a potom slede koncerti grupe „Kalem“ koja izvodi tradicionalnu muziku Balkana i za kraj Amire Medunjanin, čuvene interpretatorke sevdalinki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)