DA POPLAVE BUDU PROŠLOST: Subotica dobija još 60 kilometara kanalizacione mreže

J. L.

20. 05. 2023. u 11:27

U okviru druge faze projekta "Čista Srbija", planirana je izgradnja više od 60 kilometara kanalizacione mreže na teritoriji Subotice. Sa 110 kilometara i dva prečistača, koji će se radi u prvoj fazi, ovo će biti jedno od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu u regiji.

ДА ПОПЛАВЕ БУДУ ПРОШЛОСТ: Суботица добија још 60 километара канализационе мреже

foto: J.L.

Ovaj projekat omogućiće priključenje većeg broja domaćinstava i industrijskih objekata na sistem kanalizacije, što će smanjiti zagađenje zemljišta i vodnih tokova i doprineti očuvanju prirodnih resursa i unapređenju kvaliteta života građana Subotice.

-Početak radova će biće praćen izdavanjem građevinskih dozvola na osnovu projektno-tehničke dokumentacije čija izrada je u završnoj fazi.  Predviđeno je da radovi traju oko 39 meseci i podrazumevaju iskop rovova, izlivanje posteljice, polaganje cevi, ispitivanje cevi, zatrpavanje rovova i naravno odradiće se sve revizione šahte i potisne stanice koje budu predviđene projektom – objašnjava Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti. - Imamo preliminarne informacije da je realizacija  projekta u Subotici podeljena u dve etape, u prvoj će biti izgrađna kanalizaciona mreža, a u drugoj će se raditi prečistači otpadnih voda u naseljima Čantavir i Bajmok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!