INKLUZIVNA PREDSTAVA ZA KUPOVINU ŠTAMPAČA: Zajednička akcija Centra za pružanje uluga socijalne zaštite i teatra „Gusani u magli“

R. Š.

15. 05. 2023. u 18:44

KORISNICI kikindskog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite u saradnji sa humanitarnim teatrom „Gusani u mali“ pripremili su inkluzivnu predstavu "Vulkanizerska drama". Prodajom ulaznica, centar želi da prikupi novac za kupovinu sublimacionog štampača za šolje i majice, čime bi unapredili dosadašnji rad sa decom i odraslima sa smetnjama u razvoju.

ИНКЛУЗИВНА ПРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ШТАМПАЧА: Заједничка акција Центра за пружање улуга социјалне заштите и театра „Гусани у магли“

Foto: Grad Kikinda

Jedna od učesnica predstave je Svetlana Kalinov, poznata po učešću u svim programima i akcijama centra kojima se članovi integrišu u život zajednice.

- Nisam prvi put glumila, jer često učestvujem u glumačkim i recitatorskim aktivnostima – rekla je Svetlana, dugogodišnji korisnik Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

Inkluzivna predstava "Vulkanizerska drama" govori o tome koliko su svi ljudi isti, da imaju iste probleme i potrebe, pa stoga treba da prihvatimo jedni druge takvi kakvi jesmo, bez obzira na neke razlike. U ovom komadu učestvuje 12 korisnika „Naše kuće“.

- Naša ideja je da ovu predstavu izvodimo više puta i da na taj način pokušamo da prikupimo potrebna sredstva. Pripremjući komad poželeli smo da proširimo glumačko iskustvo naših korisnika i da sledeći put pripremimo predstave za širi auditorijum - navela je Nikoleta Pavlov, v.d. direktora Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“.

Korisnici centra „Naša kuća“ i članovi „Gusana u magli“ za nastanak ove predstave podršku su dobili od gradske uprave. Članica Gradskog veća za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici Melita Gombar, smatra da se snaga svake zajednice ogleda  u tome koliko brine o najosetljivijim kategorijama.

- Ova predstava veoma je značajna zbog toga što svaki pojedinac, bez obzira na svoje sposobnosti i mogućnosti, ima priliku da učestvuje i da uživa u doživljaju ovakve vrste umetnosti. Predstava je potvrda naše spremnosti da prihvatimo razlike i naših humanih vrednosti - rekla je Gombar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)