DONACIJA SOKOBANJSKIM VATROGASCIMA: Nova oprema za spasavanje u saobraćajnim nezgodama

S. M. J.

29. 04. 2023. u 19:14

SOKOBANjSKI vatrogasci-spasioci bogatiju su za novu opremu neophodnu za spasavanje u saobraćajnim nezgodama koje im je donirala lokalna samouprava.

ДОНАЦИЈА СОКОБАЊСКИМ ВАТРОГАСЦИМА: Нова опрема за спасавање у саобраћајним незгодама

Foto: Opština Sokobanja

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Sokobanja donirao je Vatrogasno spasilačkoj jedinici novu opremu za spasavanje u saobraćajnim nezgodama.

Reč je o kompletu savremenog hidrauličnog razvalnog alata i makaza, vrednih 1,9 miliona dinara, uz pomoć kojeg vatrogasci – spasioci pravovremeno mogu da reaguju i kod teških udesa u kojima je svaki minut važan brzo i efikasno evakuišu ljude iz vozila.

-Iako je ova oprema od velikog značaja za rad vatrogasaca na terenu, želimo im da imaju što manje prilika i potreba da koriste ovaj alat – ističu u lokalnoj samoupravi.

Inače, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Sokobanja prati, usmerava i koordinira aktivnosti vezane za smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, a finansira se od naplaćenih kazni za prekršaje i privredne prestupe koje predviđaju zakonska akta o bezbednosti saobraćaja.

Program njihovih aktivnosti, između ostalog, usmeren je i na unapređenje saobraćajnog obrazovanja kod dece kako bi se povećala njihova bezbednost u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)