NE HRANIMO DUNAV SMEĆEM: Novosađani danas organizovano čistili obalu velike reke

J. S.

22. 04. 2023. u 18:01

GRUPA Novosađana,njih više od pedesetoro, povodom Dana planete Zemlje 22. Aprila, čistili su danas obalu Dunava duž novosadskog keja – kod ušća kanala DTD, zatim kod Železničkog i Varadinskog mosta, Oaze „Bici“ i Volonterske oaze.

НЕ ХРАНИМО ДУНАВ СМЕЋЕМ: Новосађани данас организовано чистили обалу велике реке

EU Info point NS

Akcija  je bila posvećena podizanju svesti o odgovornosti prema prirodi a organizovali su je EU info point Novi Sad, Novosadski volonterski servis (NVS) i Omladinski savez udruženja OPENS, uz podršku kompanije  Schneider Electric  Srbija.

 -  Ovom akcijom želeli smo da skrenemo pažnju na veliki problem smeća koji ljudi ostavljaju za sobom u čitavom gradu, a tokom ovih lepih dana posebno na potezu uz Dunav. Važno je da brinemo o našem gradu i prirodi koja nas okružuje,jer tako brinemo o svom zdravlju, ali i svim ostalim živim bićima koja zajedno sa nama naseljavaju planetu - rekao je koordinator NVS-a, Vojislav Prkosovački.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)