BOLJA DIJAGNOSTIKA U SPECIJALNOJ BOLNICI "KOVIN": Pokrajina uložila 13,8 miliona u novu opremu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 04. 2023. u 15:09

SPECIJALNA bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ dobila je od Pokrajinske vlade 13,8 miliona dinara za nabavku nove opreme.

БОЉА ДИЈАГНОСТИКА У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ КОВИН: Покрајина уложила 13,8 милиона у нову опрему

Foto: SBPB Kovin

Tri miliona dinara usmereno je na kupovinu injektorskog sistema najnovije generacije za CT skener, dok će za 10,4 miliona dinara biti kupljen sistem za arhiviranje medicinskih studija sa dve dijagnostičke radne stanice, kompatibilne sa sistemom za kompjuterizovanu tomografiju.

- Uvođenje injektorskog sistema i sistema za arhiviranje medicinskih studija našoj ustanovi će omogućiti kompletno dijagnostičko sagledavanje pacijenta u bolničkom i dnevno-bolničkom zbrinjavanju, kao i u ambulantnom tretmanu koji zahteva dijagnostičke procedure. To će značajno doprineti poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite naših pacijenata – kaže dr Jovanka Petrović, direktorka SBPB „Kovin“.

Ona je istakla i da će CT uređaj omogućiti rano otkrivanje neuroloških bolesti, dijagnostiku ostalih psihijatrijskih poremećaja, kao i detekciju u ranim fazama telesnih promena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!