NOVA OPREMA ZA VRŠAČKI DOM ZDRAVLJA: Stiže najsavremeniji kolor-dopler za ginekologiju

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

06. 04. 2023. u 19:06

DOM zdravlja u Vršcu će zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade dobiti novu opremu, vrednu 12,8 miliona dinara.

НОВА ОПРЕМА ЗА ВРШАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА: Стиже најсавременији колор-доплер за гинекологију

Grad Vršac

Predviđena je nabavka najsavremenijeg ultrazvučnog kolor-dopler aparata za ginekologiju u iznosu 6,4 miliona dinara, zatim portabilnog ultrazvučnog aparata vrednog blizu pet miliona dinara, kao i kardiološke sonde i softvera za kardiologiju, koji koštaju 1,4 miliona dinara.

-Portabilni ultrazvuk će najviše koristiti naše ekipe na selima. Nedavno smo obezbedili još jedan isti takav uređaj za potrebe Službe hitne medicinske pomoći, koji se pokazao veoma efikasnim u ranoj dijagnostici već na terenu. Sondu sa softverom za ultrazvučnu dijagnostiku obezbedili smo za potrebe službe pedijatrije. U narednom periodu očekujemo da ćemo nabaviti još nove opreme, kako bismo svim našim sugrađanima mogli da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu – rekao je dr Borko Minić, direktor Doma zdravlja Vršac, nakon potpisivanja ugovora u sedištu Vlade APV.

Pokrajinska vlada je, inače, u novom investicionom ciklusu sa izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova u Vojvodini ukupno izdvojila oko dve milijarde dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave