PLOVNIM KOSAČICAMA ODRŽAVAJU PROTOK: Sredinom aprila počeće seča podvodne vegetacije u vojvođanskim kanalima

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

04. 04. 2023. u 13:36

SREDINOM aprila će, ukoliko to vremenske prilike budu dozvolile, početi redovno održavanje vojvođanskih kanala upotrebom plovnih kosačica.

ПЛОВНИМ КОСАЧИЦАМА ОДРЖАВАЈУ ПРОТОК: Средином априла почеће сеча подводне вегетације у војвођанским каналима

Foto: JVP Vode Vojvodine

Košenje podvodne biljne vegetacije je izuzetno važan posao, jer omogućava nesmetan proticaj vode kanalima do sistema za navodnjavanje.

Predviđeno je da ovogodišnje košenje plovnim kosačicama krene od kanala Bački Petrovac – Karavukovo.

Kako je saopšteno iz „Voda Vojvodine“, u toku 2022. godine njihovih šest plovnih kosačica uklonilo je ukupno 6,9 miliona kvadratnih metara podvodnog rastinja i oko 830 kvadratnih metara trske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima