„MOJ PRVI SMEČ“: U Kikindi organizovan turnir u odbojci za dečake

R. Š.

02. 04. 2023. u 15:05

Dečaci iz Bašaida kod Kikinde i Lazareva i Kleka kod Zrenjanina učestvovala su danas na turniru u odbojci koji je održan u fiskulturnoj sali OŠ „1. oktobar“ u Bašaidu.

„МОЈ ПРВИ СМЕЧ“: У Кикинди организован турнир у одбојци за дечаке

Foto: Grad Kikinda

Takmičenje je deo projekta „Odbojka zove - Moj prvi smeč“ koji je, pre dve godine, pokrenuo Odbojkaški savez Srbije. Grad Kikinda mu se pridružio prošle godine. Turnir se realizuje radi popularizacije odbojkaškog sporta kod dečaka:

- Zadovoljstvo nam je da je za dve godine u projektu učestovalo više od 2.000 dečaka u 50 gradova naše zemlje. Pre mesec dana su dečaci iz Bašaida bili u Zrenjaninu, a potom su, prijateljskim mečom, Zrenjanici uzvratili posetu. Kroz odbojkašku igru pokušavamo da pokažemo šta su dečaci naučili u prethodnih pet meseci, pošto je ovo prvi put da oni učestvuju na turniru - izjavio je Zoran Olajić, menadžer projekta „Odbojka zove - moj prvi smeč“.

Predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Čudanov i predsednik Školskog sportskog saveza Marko Terzin nadaju se da će odziv dečaka biti dobar i u drugim selima.

- Grad i Sportski savez uvek će podržati manifestacije i projekte u kojima se deca uključuju u sport. Naša saradnja sa Odbojkaškim savezom Srbije je na visokom nivou. Ove godine ponovo će u Kikindi biti održan kamp „Moj prvi smeč“ i smatram da će projekat tako još više doprineti populrizaciji odbojke, ali i sporta uopšte - rekla je Čudanov.

Na turniru je održana utakmica u „smeč bolu“, koji predstavlja kombinaciju tenisa i odbojke. Za dečake je važno da je ovo besplatna škola odbojke, koja traje šest meseci.

- Odbojkaški savez Srbije obezbedio je i besplatnu opremu. Organizovana su tri treninga nedeljno i nekoliko prijateljskih utakmica – naveo je predsednik Školskog sportskog saveza Marko Terzin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)