NEGOTINSKI SAVETODAVCI U SLUŽBI POLJOPRIVREDNIKA: Obnova registracije gazdinstava do 31. marta

S. M. J.

21. 03. 2023. u 14:29

POČELO je prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), što je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar. Savetodavci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin svakodnevno će do 31. marta u Borskom okrugu, na terenu pomagati poljoprivrednicima da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u eRPG.

НЕГОТИНСКИ САВЕТОДАВЦИ У СЛУЖБИ ПОЉОПРИВРЕДНИКА: Обнова регистрације газдинстава до 31. марта

Foto: S.M.Jovanović

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin (PSSS), u saradnji sa lokalnim samoupravama u Negotinu, Boru, Kladovu i Majdanpeku do 31. marta pomagaće vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava da obnove svoju registraciju preko portala eAgrar.

-U pitanju je obnova  registracije poljoprivrednih gazdinstava na platformu eArgar i njihovo stavljanje u aktivan status. Za ovo je  potrebno da vlasnici poljoprivrednih gazdinstava ponesu sa sobom dokumentaciju, telefon kojim su se prijavili na E-upravu ili ličnu kartu ukoliko je prijava urađena preko lične karte, papir koji su dobili prilikom registracije, izvod iz registra biljne strukture, gde se vidi na kojoj parceli su imali šta posejano ili zasađeno, a kod veterinara, pre dolaska, treba proveriti stanje stočnog fonda jer mi to neće moći da promenimo – kaže Dragan Radosavljević, savetodavac za stočarstvo u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Negotin.

Savetodavci će danas i sutra dežurati u Boru, u četvrtak 23. marta od 9 do 16 časova u prostorijama nekadašnjeg Radio Đerdapa u Kladovu, dok će pomagati poljoprivrednicima da obnove registracije u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

U prostorijama  PSSS Negotin ekipe će dežurati svakoga dana do 31.marta od 8 do 16 časova.

- Još jednom pozivamo poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu- dodaje Radosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni