EU UNAPREĐUJE TURIZAM: Novac i za preduzetnike u istočnoj Srbiji

S. M. J.

20. 03. 2023. u 19:12

U okviru drugog kruga podrške Evropske unije privatnom sektoru u turizmu, ugostiteljstvu i vinarstvu bespovratna sredstva za unapređenje turističko-ugostiteljskog sektora u istočnoj Srbiji, Donjem Podunavlju i Opštini Topola podržana su 42 projekta.

ЕУ УНАПРЕЂУЈЕ ТУРИЗАМ: Новац и за предузетнике у источној Србији

Foto EU

Evropska unija kroz projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” opredelila je sredstva za projekte 42 mala i porodična biznisa, poljoprivredna gazdinstva i pružaoca usluga privatnog smeštaja u istočnoj Srbiji, Donjem Podunavlju i Opštini Topola od 146 koliko ih je konkurisalo iz osam opština i gradova.

Među odobrenim projektima su devet iz Kladova, sedam iz Zaječara, tri iz Negotina i dva iz Majdanpeka i Donjeg Milanovca.

-Mahom su sredstva opredeljana za podsticanje energetske efikasnosti i kupovinu neophodne opreme za privatne smeštaje, restorane, hotele, kafiće, a među dobitnicima se našao i pružalac usluga rečnog transporta iz Donjeg Milanovca - navode u projektu „EU za kulturno nasleđe i turizam” i dodaju da će sve dobitnike konkursa će do kraja marta zvanično kontaktirati projektni tim Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ  u cilju dalje realizacije projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna