ODRŽANE AUDICIJE ZA „RITAM EVROPE“: Izabrani predstavnici opština Negotina i Kladova

S. M. JOVANOVIĆ

20. 03. 2023. u 17:49

NA audicijama za izbor predstavnika opština Negotin i Kladovo u susret „Ritmu Evrope“, najvećem muzičkom takmičenju u zemlji za decu i omladinu izabrane su najtalentovanije Negotinke i Kladovljanke koje će u maju otputovati na pripreme u Zrenjanin, grad pobednik prošlogodišnje manifestacije.

ОДРЖАНЕ АУДИЦИЈЕ ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“: Изабрани представници општина Неготина и Кладова

Foto: S.M.Jovanović

Maria Paskulović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu zajedno sa gimnastičarkama Nađom Milivojević iz iste škole i Martom Đurković iz Negotinske gimnazije predstavljaće opštinu Negotin na ovogodišnjoj manifestaciji „Ritmu Evrope“.

Predstavnice opštine Kladovo su Ivana Boldorac iz Srednje škole Kladovo koja će se nadmetati u pevanju u pratnji Lune Belonić, učenica Srednje škole i Nine Joković, iz OŠ „Vuk Karadžić“, članica Plesne grupe „Rea dens“.

I Ivana i Maria pokazale su svoj raskošni pevački talenat, budući da obe devojčice u svojim sredinama već godinama oduševljavaju publiku raznovrsnim repertoarom, ali su i negotinske gimnastičarke i kladovske plesačice apsolutno dominirale scenom, pokazavši simbiozu sporta, muzike i pesme.

- Takmičenje je od ogromnog značaja za tinejdžere i opštinu, jer ne postoji bolja promocija grada i opštine iz koje učesnici dolaze. U organizaciju muzičkog takmičenja, koje još zovu i „Mala Evrovizija“, uključeno je 150 ljudi. Produkcijski tim ozbiljno će pripremati izabrane izvođače za televizijski nastup-kaže Igor Karadarević, direktor programa „Srbija u ritmu Evrope“.

Foto: S.M.Jovanović

Nina Joković, Ivana Bodorac i Luna Belonić, predstavnice Kladova

Lokalne samouprave u opštinama Kladovo i Negotin stale su uz svoje predstavnike čiji će boravak i pripreme u Zrenjaninu, gradu iz koga dolazi prošlogodišnji pobednik, finansirati u celosti. Predstavnice ove dve opštine iz istočne Srbije otputovaće u maju  u Zrenjanin na pripreme  koje će voditi glavni koreograf za scenski nastup Milan Milinković, desetostruki prvak Bosne i Hercegovine i vicešampion sveta u šou densu, a kao trener glasa produkcijski tim Nemanje Antonića.

Ovo je najveće dečije televizijsko muzičko takmičenje u regionu na kojem deca i mladi od 14 do 21 godine pevaju evrovizijske hitove zemalja Evrope, Australije i Izraela, na jeziku izabrane zemlje i ukoliko pobede putuju u tu državu. Za učešće u ovogodišnjem serijalu prijavilo 25 opština i gradova: Novi Sad, Ćuprija, Požarevac, Kruševac, Negotin, Sokobanja, Kikinda, Beočin, Žabalj…

- Peva se na švedskom,  engleskom, danskom i na finskom, turskom, hebrejskom i na ostalim jezicima. Pobednik se dobija sabiranjem glasova, 25 odsto žiri festivala „Ritam Evrope“, 25 posto članovi žirija gradova i opština učesnica i 50 posto je SMS. Grad Zrenjanin je pobedio u Srbobranu, Čačak je pre Srborana bio domaćin, a imali smo kao domaćine i Ćupriju, Sombor, Vranje, Niš i nikada nijedan grad sa istoka Srbije - dodaje Karadarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna