NASTAVLJAJU SA PREVENTIVNIM PREGLEDIMA: U Despotovcu proveravaju zdravlja najstarijih sugrađana

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 03. 2023. u 14:24

CRVENI krst Despotovac i Patronažna služba Doma zdravlja Despotovac nastavljaju odličnu saradnju, koja se trenutno ogleda u organizovanju preventivnih pregleda za starije sugrađane.

НАСТАВЉАЈУ СА ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДИМА: У Деспотовцу проверавају здравља најстаријих суграђана

Foto:CK Despotovac

Zdravsteni preventivni pregled, koji podrazumeva merenje nivoa krvnog pritiska i glikemije, danas je obavljen u Mesnoj zajednici Panjevac. Prilikom pregleda starijih sugrađana, lekari su sa njima razgovarli o zdravstvenim problemima koji ih muče.

U Crvenom krstu kažu da ovakvim aktivnostima u seoskim sredinama, zajedno sa Domom zdravlja Despotovac, pokušavaju da podignu kvalitet života starijih na selu i da usluge socijalne i zdravstvene zaštite približe ovom delu stanovništva. Pored toga, važna komponenta ovog projekta je učešće lokalne zajednice i razvijanje solidarnosti, što dovodi do jačanja kohezije društva.

Preventivni zdravstveni pregled meštana Resavice biće organizovan u sredu, 15. marta, u klubu penzionera od 9 do 10 časova, a u petak, 17. marta, u istom vremenskom terminu, u mesnoj kancelarij iu Strmostenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a