IZA REŠETAKA JOŠ 30 DANA:Četvorici osumnjičenih za otmicu mladića u Sremskoj Kamenici produžen pritvor

Lj.P.

10. 03. 2023. u 08:20

OSUMNjIČENIMA za otmicu osamnaestogodišnjeg N.T. iz Sremske Kamenice, Radomiru M. (20), Borivoju G. (20) i Strahinji Bati Đ. (20), produžen je pritvor do 5. aprila. Ova mera, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, do 4. aprila produžena je i maloletniku koji se sumnjiči za isto krivično delo.

ИЗА РЕШЕТАКА ЈОШ 30 ДАНА:Четворици осумњичених за отмицу младића у Сремској Каменици продужен притвор

FOTO:printscreen instagram 192 rs

Dvadesetogodišnji Borivoj G. se osim za otmicu, tereti i za napad na više policajaca, a njegov vršnjak Strahinja Bata Đ. i za falsifikovanje isprave.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv trojice dvadesetogodišnjaka, dok je postupak protiv maloletnog sedamnaestogodišnjaka odvojen. U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N.T. odredio status posebno osetljivog svedoka.

Četvorica osumnjičenih su, podsećamo, uhapšeni 5. februara oko podne u naselju Klisa, nedaleko od gradske deponije, posle intenzivne potrage na području grada. Oni su, kako se sumnja, u noći između 4. i 5. februara, na ulici u Sremskoj Kamenici, kidnapovali osamnaestogodišnjeg mladića, a od njegove porodice su tražili otkup u iznosu od 200.000 evra, kako bi im sina vratili živog. Osamnaestogodišnjak je pronađen u gepeku automobila, srećom, nepovređen.

U TUŽILAŠTVU ĆUTALI

TROJICA dvadesetogodišnjaka su se prilikom sasluašanja u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem. Iskoristili su svoje zakonsko pravo da u toj fazi postupka ne iznesu svoju odbranu.

Otac žrtve je u isposvesti za naš list rekao da je njihov sin otet oko sat i po ponoći, posle povratka sa jednog rođendana. Neko ga je pozvao preko telefona, i iznenada su mu prišla četvorica maskiranih fantomkama na glavama, opolili su ga i poprskali biber-sprejom,. Preko očiju mu zamotali neku traku, strpali u gepek i odvezli.

Posle nekog vremena, otmičari su zvali oca i rekli da spremi 200.000 evra, ako želi da sina vidi živog. U jednom momentu su i otetog mladića naterali da pozove oca i da mu i on kaže da je kidnapovan i da traže novac.

Grozničavo razmišljajući šta da rade, jer, kako je rekao, oni taj novac, koliko su im tražili nemaju, odlučili su da o svemu obaveste policiju. Ispostavilo se da su dobro uradili. Policija je nekoliko sati kasnije pronašla otmičare i njihovu žrtvu.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladića iz Sremske Kamenice je preko telefona pozvao Radomir M. (20), koga, inače poznaje od ranije, i veruje se da je on „tipovao“ mladića za otmicu, i namamio ga telefonskim pozivom, a u otmici je učestovao i njegov sedamnaestogodišnji brat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće