TANKA LINIJA IZMEĐU LEKA I OTROVA: Neobična izložba u Narodnom muzeju u Zenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

09. 03. 2023. u 09:42

Izložba "Tanka linija između leka i otrova", koju realizuje Muzej nauke i tehnike u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom u Beogradu, otvara se zrenjaninskom Muzeju, u sredu 15. marta u 19 časova, a izložbu su osmislili kustosi Ivan Stanić iz Muzeja nauke i tehnike, Jelena Manojlović iz Muzeja za istoriju farmacije Farmaceutskog fakulteta i Svetlana Mitrović iz Etnografskog muzeja u Beogradu.

ТАНКА ЛИНИЈА ИЗМЕЂУ ЛЕКА И ОТРОВА: Необична изложба у Народном музеју у Зењанину

B.G.

Na izložbi je prikazana istorijska perspektiva i pojedinačni fenomeni tanke linije koja deli život i smrt tokom razvoja ljudske civilizacije. Mnoge tanke linije su danas utvrđene zahvaljujući saznanju kroz praksu, ali prvenstveno razvoju nauke.

Autori ovom izložbom žele da podstaknu na razmišljanje o fenomenu tanke linije između leka i otrova. Ova linija je često skliska, nekada nevidljiva i kroz istoriju vrlo dinamična.

Zahtevala je saradnju sa stručnjacima iz najrazličitijih oblasti nauke i kulture. Priča o odnosu čoveka prema leku i otrovu i njihovoj upotrebi jeste priča o civilizaciji, odnosu prema prirodi i nauci i o međusobnoj komunikaciji, uzbudljiva, kontroverzna, sa još neizvesnim krajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!