IZLOŽBA ĐAČKOG NAMEŠTAJA: Radovi učenika škole "Drvo art" u Muzeju primenjene umetnosti

B.B.

08. 03. 2023. u 16:19

U MUZEJU primenjene umetnosti će u petak 10. marta u 18 časova biti otvorena izložba radova učenika Tehničke škole "Drvo art", pod nazivom "Šamlica".

ИЗЛОЖБА ЂАЧКОГ НАМЕШТАЈА:  Радови ученика школе Дрво арт у Музеју примењене уметности

Foto A. Stevanović

U MUZEJU primenjene umetnosti će u petak 10. marta u 18 časova biti otvorena izložba radova učenika Tehničke škole "Drvo art", pod nazivom "Šamlica".

Posetioci će  do 17. marta imati priliku da na jednom mestu vide sve autentične komade nameštaja, koje su đaci pravili od 2009. godine, u okviru  Međunarodne kreativne radionice "DIZAJN IGRALIŠTE- DESIGN PLAYGROUND".

Tehnička škola "Drvo art" radionicu, koja se održava svake godine u martu, organizuje sa svojim partnerskim školama iz zemalja Evropske unije i Školom za dizajn iz Beograda. Izrađuju se prototipovi na zadatu temu, od određene vrste i količine materijala.

Poslednjeg dana Radionice, gotovi radovi izlažu se u Muzeju primenjene umetnosti.

Najbolji radovi učenika su izlagani na svim značajnim manifestacijama dizajna u Srbiji poput Mikser festivala, Beogradske nedelje dizajna i dizajn zone na Sajmu nameštaja u Beogradu. Zahvaljujući svojoj originalnosti i kreativnosti, stoličice za poneti predstavljene su na prestižnom Međinarodnom sajmu nameštaja u Milanu, u zoni namenjenoj mladim talentima i obrazovnim institucijama, čime je Radionica počela svoju "međunarodnu karijeru".

Za mlade dizajnere se čulo i u Aziji, pa su svojih ruku delo predtavili u na Međunarodnom sajmu nameštaja u Singapuru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)