BRINU O STARIMA, OBEZBEĐUJU HRANU UGROŽENIMA: Crveni krst Jagodine dodelom zahvalnica obeležio 147 godina postojanja

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 02. 2023. u 21:27

URUČIVANjEM četrdesetak zahvalnica donatorima, prijateljima i kolektivima koji podržavaju rad Crvenog krsta u Jagodini, danas je obeleženo 147 godina od osnivanja ove humanitarne organizacije.

БРИНУ О СТАРИМА, ОБЕЗБЕЂУЈУ ХРАНУ УГРОЖЕНИМА: Црвени крст Јагодине доделом захвалница обележио 147 година постојања

Foto:Z.Gligorijević

Jagodinski Crveni krst trenutno obezbeđuje topli obrok za 454 korisnika narodne kuhinje, dok o 53 stara lica brinu volonteri. Ova humanitarna organizacija organizuje i akcije dobrovoljnog davanja krvi, a svake sedmice niz edukativnih predavanja ili radionica u jagodinskim školama.

- Zahvaljujući velikom broju donacija, narodna kuhinja radi svih 12 meseci – osam meseci zahvaljujući Crvenom krstu Srbije, a preostala 4 meseca zahvaljujući donatorima. Pet dana u nedelji kuvaju se topli obroci, a vikendom se deli konzervirana hrana – navodi Stefan Malenović, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.

On dodaje da su u nekoliko većih akcija učestvovali građani Jagodine, koji su bili najveći donatori, kao i škole i vrtići i privatne kompanije.

- Imali smo rekordan broj donacija, koje su podeljene deci korisnika narodne kuhinje, starim licima i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zahvaljujući donatorima, tokom novogodišnjih, božićnih i svetosavskih praznika podelili smo 188 paketića, 93 paketa donirali smo štićenicama doma pri manastiru Sveta Petka, a 100 paketa sa osnovnim namirnicama i sredstvima za higijenu dobilo je Udruženje penzionera grada Jagodine – rekao je Malenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum