PIJU I BRZO VOZE: Vozači na severu Banata i dalje ugrožavaju i sebe i druge

R. Š.

16. 01. 2023. u 13:21

ZBOG upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, Policija u Kikindi proteklog vikenda je iz saobraćaja isključila čak 18 vozača.

ПИЈУ И БРЗО ВОЗЕ: Возачи на северу Баната и даље угрожавају и себе и друге

Foto: R. Šegrt

Kako je saopštila PU Kikinda, od tog broja šest je zadržano u policiji na trežnjenju u trajanju do 12 sati, jer im je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml, tj. imali su nedozvoljene psihoaktivne supstance.

- Otkriveno je 20 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i 55 ostalih prekršaja. Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 31 učesnika u saobraćaju i izdata su 92 prekršajna naloga – navodi se u saopštenju Policijske uprave Kikinda.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave u Kikindi, a to znači na području grada Kikinde i opština Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža, nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo