MILAN PRUNIĆ DUMA ZASLUŽNI GRAĐANIN: Poznati dobitnici najviših priznanja grada Kikinde za ovu godinu

R. Š.

26. 12. 2022. u 21:55

KOMISIJA za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja odlučila je da priznanje „Zaslužni građanin Kikinde“ , kao najvišu gradsku počast, ove godine dobije Milan Prunić Duma, poznati izvođač tradicionalnih vojvođanskih i gradskih pesama.

МИЛАН ПРУНИЋ ДУМА ЗАСЛУЖНИ ГРАЂАНИН: Познати добитници највиших признања града Кикинде за ову годину

Foto: R. Šegrt

On je ove godine obeležio 50 godina uspešnog muzičkog rada, a od Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije dobio je nagradu za životno delo za sveukupan doprinos muzici.

Priznanje „Nika Mirkov“ dobio je Ronilački klub „Orka“, za izuzetne rezultate i iskazanu humanost u sportu. Posebno priznanje u oblasti obrazovanja i prosvete dobili su Radovan Dražić i Milan Dragosavac, dok je priznanje „dr Pavle Kenđelac“ za trajan doprinos razvoju obrazovanja u Kikindi dodeljeno Oliveri Lazić, dugogodišnjoj direktorki OŠ „Vuk Karadžić“ koja je nedavno otišla u penziju.

Priznanje u oblasti zdravstva „Dr Ranko Petrović“ dodeljuje se poznatom hiriurgu Gojku Ljuboji, za doprinos razvoju zdravstva i kontinuiranu brigu o zdravlju građana Kikinde. U oblasti privrede i preduzetništva priznanje „Mihael Bon“ zaslužila je porodica Vukić, za poseban doprinos razvoju privatnog preduzetništva. U oblasti humanosti i dobrotvornog rada plaketu „Melanija Nikolić Gaičić“ dobiće Andrijana Gajin, za humanitarni rad i iskazano dobročinstvo.

Pohvale od Grada u ovoj godini zaslužili su Udruženje građana „Eš“, za podsticanje međunarodne saradnje i promociju grada, a restoran „Nacionalna klasa 0230“ i Pekara „Ristevski“ za iskazanu humanost tokom pandemije kovid 19, Radovan Subin, za promociju gastronomskih specijaliteta i Škola fudbala „Mladi vukovi“ za promociju sporta i zdravih stilova života.

Uručenje najviših gradskih priznanja biće u sredu, na svečanoj sednici Skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)