REKORDER HUMANOSTI: Zahvaljujući Slobodanu iz Kikinde, krv je dobilo bar 500 ljudi (FOTO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

22. 12. 2022. u 21:28

KAKO je ranije i obećao, Kikinđanin Slobodan Jovičin (62) nastavlja svoju misiju da dobrovoljno daruje krv dokle god to bude moguće.

РЕКОРДЕР ХУМАНОСТИ: Захваљујући Слободану из Кикинде, крв је добило бар 500 људи (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Prošle godine je, malo u šali, malo u zbilji, za “Novosti” rekao da namerava da u knjižicu upiše 181 davanje, jer je visok 181 centimetar. Toj cifri sve je bliži, jer je u danas u Crvenom krstu u Kikindi 174. put poklonio krv.

On putem humanosti i davalaštva korača već 44 godine. Davalac je postao još kao srednjoškolac, a izračunao je da je do sada dao nešto više od 52 litra krvi. Na taj način pomoć od njega dobilo je bar 500 ljudi.

- Više nemam nikakav cilj u davalaštvu, već samo motiv. Krv nema alternativu, jer ništa ne može da je zameni. Nekada sam želeo da dostignem pokojnog oca koji je 42 puta dao krv. Više nije mogao zbog povišenog krvnog pritiska. Onda sam želeo da budem davalac 100 puta. Gde ću se zaustaviti, videćemo , pre 65 godine, što je gornja granica, ili pre toga – priča Slobodan.

Davalac je postao kao srednjoškolac u Beogradu i to da bi izbegao kontrolni iz matematike. Bio je maturant. Od tada je popunio osam knjižica dobrovoljnog davaoca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)