TALENTI U POKRAJINSKOJ VLADI: Uručene nagrade, diplome i pohvale za 343 đaka i 75 njihovih mentora iz Vojvodine

J. SIMIĆ

15. 12. 2022. u 23:00

ZA rezultate koje su postigli tokom takmičenja u zemlji i inostranstvu - u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika - najuspešnijim, darovitim učenicima i njihovim mentorima uručene su nagrade u Pokrajinskoj vladi.

ТАЛЕНТИ У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ: Уручене награде, дипломе и похвале за 343 ђака и 75 њихових ментора из Војводине

Mirović (u sredini) sa delom laureata, Foto Pokrajinska vlada

U okviru akcije "Talenti 022", osmoro đaka dobilo je specijalne nagrade i novčani iznos, njih 77 zaslužilo je diplome i materijalnu stimulaciju, a priznanja su u Novom Sadu uručena i predstavnicima dva hora, te jednog školskog orkestra. Diplomama i novcem je nagrađeno 75 mentora, dok je pohvaljeno još 258 učenika.

Podsećajući da se nagrade talentima u Vojvodini dodeljuju duže od dve i po decenije, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je zahvalio i roditeljima ovih učenika, dok su laureati i njihovi profesori istakli da im je čast to što su primljeni u Pokrajinskoj vladi koja visoko vrednuje njihov rad i rezultate.

- Priznanje mi je podsticaj i potvrda da neko prepoznaje uspehe na državnim takmičenjima iz programiranja i iz matematike - kaže Nemanja Majski, učenik trećeg razreda Gimnazije "Veko Petrović" u Somboru, koji u ustanovi osnovanoj pre vek i po pohađa smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

VELIKANI

UVEREN sam da ćete slediti put naših velikana koji su prethodnih decenija sticali značajna priznanja, i verujem da ćemo uskoro i o vama govoriti kao o školovanim, obrazovanim, dostojanstvenim i časnim ljudima koji će ubuduće voditi naše društvo - naglasio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima