I LUDAJA I ĆILIM ZA PONOS: Proglašeni ovogodišnji dobitnici robnog znaka potvrde kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine"

J. LEMAJIĆ

16. 11. 2022. u 07:20

KELTSKO selo u Inđiji, "Mala gostiona" na Paliću, "Dani ludaje" u Kikindi, "Dani piva" u Zrenjaninu, "Staparski ćilim", Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, Sremska kulenijada u Šidu samo su neki od dobitnika robnog znaka "Najbolje iz Vojvodine".

И ЛУДАЈА И ЋИЛИМ  ЗА ПОНОС: Проглашени овогодишњи добитници робног знака потврде квалитета Најбоље из Војводине

Foto Grad Kikinda

Odlukom Pokrajinske vlade oznaku kvaliteta dobiće 21 proizvod, usluga i manifestacija kojom se Vojvodina ponosi, a priznanja će biti dodeljena na predstojećem Sajmu turizma u Novom Sadu.

Oznaka, koja nije dodeljivana poslednjih nekoliko godina, ponovo je uspostavljena na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, a odluku o dobitnicima doneli su "Jugoinspekt", najstarija i najveća državna i međunarodno priznata kontrolna organizacija, i Turistička organizacija Vojvodine.

- Oznaka "Najbolje iz Vojvodine", posle duže pauze, ponovo je dodeljena prošle godine i sada je u toku kontrola tih 18 dobitnika. I ove godine je bilo veliko interesovanje za dobijanje ovog simbola kvaliteta, te smo imali više od 50 prijavljenih delatnika iz cele Vojvodine - kaže Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Keltsko selo , Foto TO Inđija

Prema njegovim rečima, robni znak "Najbolje iz Vojvodine" na proizvodu, koji se dodeljuje na period od tri godine, potvrđuje da je on ušao u porodicu najkvalitetnijih, uz veoma stroge primene kontrole kvaliteta. Pored kvaliteta, on govori i kako i gde su nastali proizvod, usluga ili manifestacija.

Na ovaj način se identifikuju najkvalitetniji proizvodi iz Vojvodine, a svi nagrađeni proizvodi zadovoljavaju evropske norme kvaliteta proizvoda - poseduju sertifikat HACCP i standard ISO.

U kategoriji proizvoda dodeljeno je devet sertifikata i to za novosadsko "organsko hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta", "namaz od leblebije - humus", "čokoladne praline", "agnus burger", "hubertove rakije kajsiju i dunju", čenejsko organsko povrće, čuruški sir "ambasador", proizvode od lešnika iz Tovariševa i kozji sir iz Krušedol sela.

Foto SO info

UZ MODU, ŠUBARE I ZLATOVEZ

MEĐU najboljim manifestacijama su i "Srpska nedelja mode" u Novom Sadu i "Mekst konferencija" i u Novom Sadu. U selekciji starih zanata sertifikovani su "Kolonija veza i zlatoveza" u Pančevu, šubare i prsluci od jagnjeće kože iz Berkasova, poslužavnici i drvene plate iz Novog Sada.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna