NEMA VIŠE RIZIKA: U delu Prijepolja ukinuta vanredna situacija uvedena zbog poplava

A. ROVČANIN

08. 12. 2022. u 18:35

NA predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić doneo je odluku da se ukine vanredna situacija, koja je bila na snazi od 21. novembra, na delu teritorije opštine Prijepolje zbog obilnih padavina i poplava.

НЕМА ВИШЕ РИЗИКА:  У делу Пријепоља укинута ванредна ситуација уведена због поплава

Foto: A. Rovčanin

Na sednici Štaba za vanredne situacije, nakon razmatranja izveštaja jednoglasno je zaključeno da su prestale okolnosti koje su doprinele proglašenju vanredne situacije u četiri mesne zajednice i to Prijepolju, Ivanju, Velikoj Župi i Brodarevu. Nema više bojazni od poplava i rizika od novih padavina.

Inače, reka Lim izlila se 20. novembra na nekoliko mesta, a pod vodom se našlo više objekata i dve kuće u pribalnom području. Poplavljeno je tada na desetine hektara oranica, oštećena je putna infrastruktura i sportski tereni “ORSI” a u Brodarevu je pod vodom ostala i pijaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)