STIGLI I DO BEOGRADSKOG POLUMARATONA: Grupa entuzijasta iz Zrenjanina redovno trči po gradu i okolini (FOTO)

B. G.

30. 11. 2022. u 19:27

ZRENjANINSKI Raning tim iz dana u dan sve brojniji.

СТИГЛИ И ДО БЕОГРАДСКОГ ПОЛУМАРАТОНА: Група ентузијаста из Зрењанина редовно трчи по граду и околини (ФОТО)

Beogradski polumaraton

Dvadesetak upornih Zrenjaninaca, koji redovno trče u Karađorđevom parku i imaju jasnu ideju da skrenu pažnju i izdejstvuju uređenje trim staze u ovom, jednom od najstarijih gradskih parkova, uspešno su predstavljali Zrenjanin na tradicionalnom Beogradskom polumaratonu.

- Naša osnovna ideja je rekreacija, trčanje i zdravlje, a učešće na brojnim trkama širom Srbije, došlo je kao kruna upornosti, želje i htenja - kaže Velibor Mladenović, glavni zagovornik i idejni vođa ZR raning tima.

Ponosan je na činjenicu da dame dominiraju na treninzima, koji ne izostaju ni po kiši, magli, vetru.

- Zbog obaveza na poslu, trčimo u kasnim popodnevnim satima, tri puta tokom nedelje, uveliko nas uhvati mrak, ali ništa nam ne smeta - ističe Jelena Tabački, koja je bila u grupi koja je hrabro istrčala Beogradski polumaraton, uz napomenu da je atmosfera sjajna i da ne propušta ni jedan trening.

Treninzi su, kako uglas poručuju, osmišljeni i pod stručnim okom licenciranih atletskih trenera, a veliku podršku ekipi pruža i nekadašnja reprezentativka u sprintu, Vukosava Đapić Atanacković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina