BACALI PLASTIČNE FLAŠE U REKU: U Prijepolju uzmenireni zagađenjem Lima, nadležni najavljuju kazne (VIDEO)

A. ROVČANIN

30. 11. 2022. u 16:53

SNIMAK sa društvenih mreža, na kome se vide komunalni radnici u Prijepolju koji u reku Lim bacaju plastične flaše, uznemirio je javnost.

БАЦАЛИ ПЛАСТИЧНЕ ФЛАШЕ У РЕКУ: У Пријепољу узменирени загађењем Лима, надлежни најављују казне (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Instagram/losa_strana_prijepolja

Tim povodom izvinjenje građanima Prijepolja i susednih opština uputili su predsednik opštine Vladimir Babić i direktor JKP “Lim” Dževad Beganović. Na koferenciji za medije oni su osudili gest radnika, najavili sankcije protiv rukovodioca radne jedinice, i izrazili nadu da se više slične stvari neće ponoviti.

Predsednik opštine Vladimir Babić, kaže da video klip koji se u javnosti pojavio daje ružnu sliku celog grada. On je naveo da lokalna samouprava uz pomoć države čini sve kako bi Prijepolje učinila čistijim mestom, međutim, da nesmotreni potezi pojedinaca nanose ogromnu štetu celoj društvenoj zajednici.

- Ministarstvo za zaštitu životne sredine nam je pomoglo da sredimo

nesanitarnu deponiju Stanjevine. Samo tokom prošle godine uklonili smo više od 25 divljih deponija sa naše teritorije. Zajedno ulažemo ogromne napor da otpad bude na bezbedan način uklonjen sa teritorije naše opštine. Ovako nesavesno ponašanje radnika Komunalnog preduzeća je za svaku osudu, preduzeli smo sve mere da se ovo više nikada ne ponovi – navodi predsednik opštine Vladimir Babić.Direktor JKP “Lim” Dževad Beganović ističe da će zbog narušenog ugleda preduzeća i štete koja je načinjena celoj opštini posledice da snosi rukovodilac radne jedinice zadužene za održavanje higijene.

- Bila je to nesmotrenost dva radnika angažovanih preko javnih radova. Mi ćemo preduzeti sve mere zbog ovakog ponašanje i odgovornost će da snosi i  rukovodilac radne jedinice, koji će biti novčano kažnjen umanjenjem plate tokom naredna tri meseca – rekao je Beganović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne