PET MILIONA PREDUZETNICIMA: U Zrenjaninu dupliran broj potpisanih ugovora sa ženama (FOTO)

B. G.

29. 11. 2022. u 19:45

POSLE prošlogodišnjeg prvog konkursa  za razvoj ženskog preduzetništva i dodeljenih dva miliona dinara, koje je dobilo 12 dama, ove godine je brojka duplirana i za za 25 potpisanih ugovora, obezbeđeno je pet miliona dinara.

ПЕТ МИЛИОНА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: У Зрењанину дуплиран број потписаних уговора са женама (ФОТО)

grad Zrenjanin

- Oslušnuli smo potrebe sa terena i u svakodnevnom kontaktu sa ženama koje se bave preduzetništvom mislim doneli pravu odluku, tj. izboru - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On je istakao da je u Srbiji trećina preduzetničkih firmi u vlasništvu žena i da je 90 odsto njih koje su krenule u preduzetničke vode to pozitivno ocenilo kao dobar korak u poslovnoj karijeri.

Jedna od korisnica Jelena Macut Magda iz Ečke bavi se proizvodnjom unikatne i personalizovane posteljine za bebe. Kako je naglasila, ideja za ovim biznisom postojala je tri-četiri godine unazad, kada je i počela da uči da šije.

- Proletos sam registrovala preduzetničku radnju, a ovaj program mi je od velikog značaja jer će mi dobijeni novac pomoći da unapredim poslovanje i nadam se da ću jednog dana moći da se odužim gradu, tako što ću zapošljavati i širiti proizvodnju i kadar – istakla je Jelena Macut Magda, uz napomenu da će od para koje su joj dodeljene nabaviti novu mašinu koja bi trebalo da unapredi proizvodnju.

Među preduzetnicama koje su dobile novčanu pomoć su i Melinda Tripković, vlasnica kozmetičkog salona i Marina Nikolić iz Perleza koja se bavi proizvodnjom hleba i peciva, a kojoj su pare dodeljene i prošle godine.

Njih dve poručile su ženama iz Zrenjanina i okoline da krenu u ostvarivanje svojih ciljeva i u tome istraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a