ROMANSA JE JAČA UZ BLINKERE I MAMCE: Zaljubljeni par Bojana i Kristijan dele zajedničku strast prema ribolovu

Bogoljub Grujić

20. 11. 2022. u 12:30

ŠARMANTNA Zrenjaninka Bojana Stojanov, koja kao i sve dame njenih godina želi da dobro izgleda i da vodi aktivan društveni život, gaji i neobičnu strast prema ribolovu.

РОМАНСА ЈЕ ЈАЧА УЗ БЛИНКЕРЕ И МАМЦЕ: Заљубљени пар Бојана и Кристијан деле заједничку страст према риболову

Bojana i Kristijan, Foto Privatna arhiva

Uz blinkere, meredov, mamce, ali i svog dečka Kristijana u kojeg je, kako sama kaže, zaljubljena do ušiju, svaki slobodan vikend provodi na nekoj reci ili jezeru pecajući.

- Počela sam da pecam još kao dete. Tata, koji je strastveni ribolovac, ali i majstor u kuvanju riblje čorbe, vodio me je sa sobom, nije mi bilo teško da ustanem u cik zore i krenem sa njim - započinje priču Bojana, zaposlena u hipermarketu u Zrenjaninu. Osim redovnog posla, Bojana kod kuće pravi kolače i često pomaže majci oko ručka i ostalih kućnih poslova.

- Upijala sam svaki pokret oca, nekako sve mi je bilo zanimljivo, a i tati se dopalo što ima vrednog, doduše pomalo i dosadnog pomoćnika, koji želi da pronikne u sve tajne ovog zanimljivog sporta i hobija, a zaista smo uživali pecajući na Tisi i Tamišu, u okolini Zrenjanina - nastavlja Bojana, iskreno priznajući da tada nije maštala o ozbiljnijem pecanju i da je sve to izgledalo samo kao trenutni zanos i hobi.

Pre dve godine, kada je upoznala svog dečka Kristijana, nešto se neobično dogodilo, sve je odjednom proključalo, s obzirom na to da je i on baš strastveni pecaroš i zaljubljenik u sedenje na obali pored reke.

- Zajedno smo svaki slobodan tren provodili u prirodi i, kako to ribolovci kažu, zabacivali udicu - nastavlja Bojana, ističući da je sa Kristijanom odmah počela da planira odlaske na ozbiljne pecaroške akcije i višednevne izlete, uz spavanje u malom šatoru, odlaske na reku u cik zore, po magli, rosi i kada je temperetura jedva koji stepen iznad nule.

Foto Privatna arhiva

Kao svoj najveći ulov Bojana ističe amura od 16 kilograma, kojeg je sama izvukla iz reke, a bilo je i šarana od 14 i 15 kilograma.

- Bojana je odmah skapirala fazon da moramo da nabavimo profi opremu i zajednički smo kupovali štapove, blinkere, silkove i udice - ubacuje se u priču Kristijan, nijednog momenta ne skrivajući oduševljenje što je njegova devojka sjajan pecaroš sa ozbiljnim iskustvom. On objašnjava da je njegova izabranica upućena u sve tajne ovog hobija, kojim se, jednostavno, ne možete baviti ako ne osećate veliku ljubav prema njemu.

- Zajedno smo pecali na jezerima Jegrička, Crni vir, Sajan, Carska jezera, Grgeč i mnogim drugim, a naravno prisutna je želja da obiđemo još neka, kao što su Aqua dreams samaila, Tresetište, Rečno carstvo - dodaje Bojana, ponosna na zajedničko ulaganje u novu opremu i uz napomenu da joj nije žao novca koji je potrošila da bi upotpunila profesionalni repertoar vrhunske pecaroške opreme.

Zaljubljeni par iz Zrenjanina, osim pecanja, uživa u putovanjima i zbog toga planiraju i biraju odlaske na što udaljenija mesta, a takođe vode računa da svoju uvek pozitivnu energiju prenesu na ostale pecaroše koje sretnu u prirodi.

- Naravno da sam tu da joj priteknem u pomoć kada se na udicu zakači neka grdosija od ribe, mada je Bojana toliko već iskusna da uglavnom sama rešava situacije koje bi za druge žene bile komplikovane - naglašava Kristijan, ističući činjenicu da je i njemu devojka pritekla u pomoć u nekoliko dramatičnih situacija tokom borbe sa velikom ribom na štapu.

ZOV PRIRODE

NAŠI sagovornici često vraćaju svoj ulov u vodu. Saglasni su da ih oduševljava zov čiste, netaknute prirode, mir i tišina pored vode. "Jurnjava" za trofejima nije nešto što ih motiviše.

VENČANjE NA OBALI?

MLADI par je zadovoljan trenutnim statusom svoje veze, ali Bojana i Kristijan ne isključuju mogućnost da, kada dođe vreme, svoje zabavljanje pretvore u bračnu zajednicu venčanjem pored neke reke ili jezera.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede