IZLOŽBA SKULPTURA U NEGOTINU: „Ritam i harmonija“ kosovskog umetnika Branislava Ristića u Muzeju Hajduk Veljka

S. M. J.

21. 11. 2022. u 12:17

AKADEMSKI vajar Branislav Ristić iz Uroševca otvorio je u Negotinu drugu samostalnu izložbu skulptura „Ritam i harmonija“.

ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА У НЕГОТИНУ: „Ритам и хармонија“ косовског уметника Бранислава Ристића у Музеју Хајдук Вељка

Foto: S.M.Jovanović

U galeriji Muzeja Hajduk Veljka u Negotinu umetnik sa Kosova Branislav Ristić izložio je 14 skulptura, iz ciklusa „Ritam i harmonija 2“, nastalog u periodu od 2019. do 2021.

- Ideja je bila da predstavim taj materijal mekšim nego što jeste, da se poigram kamenom. Pokušao sam da spojim dva čula, sluh i vid, da kroz igru dobijemo nešto što ćemo moći da vidimo, upravo taj spoj igre, ritma i harmonije - kaže Branislav Ristić.

Foto: S.M.Jovanović

 

Publika u Negotinu, na Ristićevoj drugoj samostalnoj izložbi, nakon više kolektivnih  na kojima je izlagao u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Kraljevu, Aranđelovcu, Beogradu i Novom Sadu može da 14 njegovih dela pogleda do 16. decembra.

- U vizuelnom sadržaju, autor nam redukcijom forme na elementarnu, ličnu simboliku nudi apstraktni niz rešenja koja neguju vektorski i vrlo često nalik Uruborusu, naoko neprekidni tok, frekvencije i oscilacije ritma i harmonije za koje Branislav nalazi inspiraciju u prirodi, tačnije na planini Šari u blizini Uroševca, rodnog mesta autora - rekao je negotinski vajar  Nedim Hadžiahmetović Mafa, koji je uz Ivicu Trajkovića, direktora Muzeja Krajine otvorio ovu izložbu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja