URUČENE NAGRADE NAJBOLJIMA Završen literalni konkurs povodom obeležavanja 14. oktobra

G. ĆIROVIĆ

24. 10. 2022. u 12:50

Uz prigodnu svečanost, u biblioteci Kulturnog centra „Ribnica“ upriličena je dodela nagrada učesnicima literarnog konkursa „Odzvanja prošlost, da sadašnjost ne prestane da pamti“ povodom obeležavanja 81. godišnjice od svirepog fašističkog zločina u Kraljevu oktobra 1941. kada su nemački okupatori streljali više od 2.000 nevinih građana.

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА Завршен литерални конкурс поводом обележавања 14. октобра

KC Ribnica

Konkurs namenjen đacima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Raškog okruga organizovali su KC „Ribnica“ i ovdašnje Društvo za srpski jezik i književnost, a stručni žiri odlučio je da prvu nagradu u konkurenciji učenika od prvog do četvrtog razreda dodeli Marini Terzić, učenici četvrtog razreda OŠ „Dragan Ćoković Uča“ iz Lađevaca nadomak Kraljeva.

Među starijim osnovcima prvo mesto pripalo je Srni Medarević, učenici petog razreda OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“, dok je u konkurenciji srednjoškolaca prva nagrada otišla u ruke Kristine Miljković, učenice drugog razreda Gimnazije u Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju