LAUREATIMA URUČENA PRIZNANJA: Kraljevčani prigodno obeležili Kraljevdan i Dan svog grada

G. ĆIROVIĆ

07. 10. 2022. u 14:42

PRIGODNIM manifestacijama u ovdašnjim kulturnim institucijama i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i udruženjima, Kraljevčani su obeležili 7. oktobar, Kraljevdan - pravoslavni praznik i Dan svoga grada.

ЛАУРЕАТИМА УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА: Краљевчани пригодно обележили Краљевдан и Дан свог града

G.Šljivić

Ovogodišnja oktobarska nagrada dodeljena je dr Vladimiru Jovanoviću, specijalisti neurohirurgije, načelniku Odeljenja intenzivne nege Klinike za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije za dugogodišnji predan rad i vrhunske domete u oblasti medicine.

G.Šljivić

Oktobarska nagrada dr Vladimiru Jovanoviću

Po oceni odbornika gradske skupštine, zvanje počasnog građanina Kraljeva dodeljeno je arhimandritu Metodiju, igumanu manastira Hilandar, za pastirsko bdenje nad hilandarskom svetinjom i monaškim bratstvom. Diplome zaslužnog građanina zavredili su dr Dragoslav Dugalić, protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić, Predrag Cvijović, protojerej-stavrofor Ljubinko Kostić i Mile Cvijović, kao i posthumno Boban Đerković i Ratomir Mitić.

Na svečanoj sednici, priznanje zaslužne ustanove dobilo je Kraljevačko pozorište za uspehe i višedecenijsko trajanje u pozorišnoj umetnosti, među udruženjima Društvo guslara „Žiča“ za doprinos očuvanju tradicije i kulturne baštine srpskog naroda, a kod sportskih kolektiva Odbojkaški klub Ribnica za vrhunske rezultate i stvaranje reprezentativnih asova. Specijalna nagrada za podsticaj humanosti „Milomir Glavčić“ pripala je Mariji Mitrović iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a