BUNDEVE UZ SRPSKU TROBOJKU: Kikinda treću godinu uzastopno u znaku nacionalne zastave (FOTO)

R. Š.

15. 09. 2022. u 22:40

DAN srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao znak sećanja na proboj Solunskog fronta 1918. je u Kikindi obeležen treću godinu uzastopno.

БУНДЕВЕ УЗ СРПСКУ ТРОБОЈКУ: Кикинда трећу годину узастопно у знаку националне заставе (ФОТО)

Foto: R.Š.

Najpre su delegacije boračkih udruženja i Gradske uprave, pripadnici MUP-a i Vojske Srbije i udruženja građana položile vence na Železničkom groblju, na spomen obeležje, a potom je održan komemorativni skup.

Tačno u podne na zgradi Gradske kuće svečano je istaknuta nacionalna zastava. Uz zvuke državne himne, zvonik sa Gradske kuće oglasio se 12 puta, gradonačelnik Nikola Lukač sa saradnicima i službenicima gradske administracije čestitao je sugrađanima i svim građanima Srbije ovaj praznik.

- Ovaj dan treba da se obeleži na poseban način. Nacionalna zastava treba da nas okuplja i danas se sećamo svih predaka koji su se borili za otadžbinu i slobodu. Ponosni smo na našu zastavu koja je simbol našeg zajedništva, a naša zajednička svetinja treba da bude država Srbija – rekao je Lukač medijima.

Državne zastave istaknute su i na gradskom trgu, na javnim ustanovama, a svetlima u boji zastave biće osvetljene i neki od najznačajnijih objekata u gradu. Budući da je u Kikindi juče počela velika turistička manifestacija „Dani ludaje“, ovaj grad je u znaku zastave, ali i narandžaste boje bundeve, koje čine jedinstven kolorit Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna