ZDANJE BILO ZAPUŠTENO 30 LETA: U Krivaji "vaskrsnuo" Dom kulture

V. Mitrić

19. 08. 2022. u 18:46

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je je rekonstruisan Dom kulture u selu Krivaja, u Pocerini, čiji su radovi koštali 1,4 miliona dinara, finansirani parama od povraćaja poreza na imovinu građana.

ЗДАЊЕ БИЛО ЗАПУШТЕНО 30 ЛЕТА: У Криваји васкрснуо Дом културе

Foto: V. Mitrić

Radovi na rekonstrukciji Doma kulture u selu Krivaja, koji je u poslednjih 30 godina bio van upotrebe, konačno, privedeni su kraju , na zadovoljstvo svih meštana.

- Dotrajali krov zamenjen je novim, uređen je unutrašnji deo objekta, izgrađena su dva sanitarna čvora, uvedena voda, čime je ovaj prostor stavljen u funkcionalnu upotrebu. Sama površina doma je 160 kvadratnih metara, a plan je da se u jednom delu zdanja otvori prodavnica mešovite robe, gde bi meštani mogli da nabave osnovne potrepštine za život. Grad Šabac je finansirao troškove priključenja objekta na struju, koja je bila isključena i za ovu namenu iz budžeta smo izdvojili 100.000 dinara. Postignut je dogovor da se uradi i fasada u narednom periodu čime će Dom kulture dobiti potpuno novo ruho - rekao je gradonačelnik Pajić.

Pajić kaže da će na ovaj način umnogome doprineti oživljavanju tog lepog sela, kao i da će ovo mesto biti na ponos svih meštana na kom će predstavljati kulturu, tradiciju i običaje.

- To i jeste naš cilj da okupljamo i zadržimo mlade ljude na selu, da deci obezbedimo boravak u vrtićima, da obezbedimo najbolje moguće uslove u školama za naše učenike, da imamo uređene Domove kulture, jer sela moraju da žive - istakao je gradonačelnik.

Predsednik Saveta mesne zajednice Krivaja Milovan Marković izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete gradonačelnika Pajića toj mesnoj zajednici i zahvalio se na pomoći i podršci lokalne samouprave.

- Zahvaljujući pomoći Grada Šapca i meštanima uspeli smo vaskrsnemo naš Dom kulture. Grad nam je pomogao da uradimo i puteve, saniramo klizište i postavimo rasvetu u pola sela, kao i da priključimo struju na Dom kulture. Plan je da u narednom periodu uradimo šljunčenje još nekih puteva. Nadam se da ćemo u tome imati podršku grada kao što smo imali i do sada - kazao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima